Selainviisikko

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Pnukista (lähtöisin skrubu.netistä):

 1. Mitä selainta (/selaimia?) käytät? Miksi?
  Eniten käytän Operaa, koska se tuntuu nopeammalta ja sujuvammalta, eikä lataa takaisin palatessa sivuja uudestaan. Myös oletuksena tulevat hiirieleet ovat sata kertaa parempia kuin Firefoxin lisäosassa. Isäni osti selaimeen lisenssin silloin kun selain oli vielä maksullinen. Firefoxia käytän yhä harvemmin.
 2. Onko sinulla aloitussivuna jokin tietty sivusto (mikä?), vai pidätkö uuden ikkunan sisältönä ihan vaan tyhjää sivua?
  Kotisivu.
 3. Onko selaimessasi jotain lisäkilkkeitä, jos on, niin mitä?
  Operassa adblock (ei aina toimi), Firefoxissa liikaa: mm. Forecastfox, Mouse Gestures, Tabbed Browsing… en muista enempää, mutta niitä on paljon.
 4. Oletko muuttanut selaimesi asetuksia mitenkään (esim. kirjasinkokoa)?
  En. Zoomia käytän jos on tarpeen. Ja kaiken turhan olen karsinut pois selaimen ulkoasusta.
 5. Kuulutko niihin jotka selaavat selainikkuna niin suurena kuin vaan monitorille mahtuu, vai pidätkö ikkunaa pienempänä (jos näin, niin miten isoa selainikkunaa tapaat käyttää)?
  Yleensä pidän pienempänä, siten että selaimen ympärillä on vähintään 5cm tilaa, jommalla kummalla puolella enemmän. Joskus tapaan selata myös koko ruudulla (esim. keskustelualueet, koko ruudun sivustot)

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

 1. Petri

  Järkyttyisin kovasti jos selaimen ympärille jäisi tyhjää tilaa. Sinun tapasi sijoitella selain leijumaan on kovin extremeä, sehän häiritsee kosmisen harmonian tunnetta ja vie mielenrauhan (minulta).

 2. rolle

  Tämäkin on selvä makuasia. Koko ruudulla selatessa useimmilla keskitetyillä sivuilla sivuille jää usein sisällötöntä tilaa, minkä voi supistaa pois pienentämällä ikkunaa (vaikka esimerkkinä metallimusiikki.net), riippuen tietysti resoluutiosta.

  Selainikkunan pitäminen ikkunana helpottaa myös muiden ohjelmien hallintaa, kun ohjelmaa voi vaihtaa kätevästi kun se on selvästi näkyvillä eikä selain peitä sitä kokonaan taakseen.

  Mutta kuten sanoin, makuasiasta on taas kerran kyse.