Satunnainen hajahuomio

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Vaihdoin takaisin Operaan monen vuoden tauon jälkeen, Firefox nimittäin rupesi jostain syystä hidastelemaan. Samalla huomasin että uusi Opera on muutenkin oikeasti paljon nopeampi, ihan näin latausnopeutta paljaalla silmällä katsottuna. Kustomoin heti ulkoasustakin menupalkin pois ja laitoin kevyemmän teeman, safarin selaintyöpöytää mukaillen.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. Nicd

  Opera, fuck yeah!

  Jos muuten tykkäät Speed Dialista, tässä oiva vinkki:
  http://cybernetnews.com/2008/06/13/helpful-tip-add-more-speed-dials-in-opera-95/
  Speed Dialiin saa aika paljon lisää sivustoja. Näitä sivustoja ei Opera Link synkkaa selainten välillä, eikä niiden käyttö onnistu näppäinkomennoilla (omppu-5 esim., en tiedä mikä se on Windowsin puolella, luultavasti ctrl-5), mutta kyllä ne nopeaan klikkailuun sopivat mainiosti.

 2. rolle

  Itsehän en windowsiakaan käytä, eli tiedä sitten mikä se on linuxinkaan puolella? Juu voisihan tuotakin kokeilla. Pumppasin tähän heti samalla hieman greasemonkey-scriptejä helpottamaan elämää ja terveyttä.

 3. Petri

  Firefox hidastelee minullakin jollain omalaatuisella ja selittämättömällä tavalla. Ihan kuin softa hakisi jotain päivityksiä säännöllisin väliajoin, jonka johdosta tyyliin tunnin välein Firefox jumittaa kokonaan minuutin-parin ajaksi. Tai sitten tässä on joku vakoiluohjelma, joka lähettää Sille Vakoilijalle keräämänsä tiedot. Joku keylogger tai sitten päivityssysteemi. Operaan en aio s… …kappas. Firefoxhan se siinä taas ryhtyi päivittämään. Operaan en siis aio vaihtaa, koska vielä ei ole hermot ihan riekaleina tämän nykyisen selaimen takia. Operassa on mielestäni ne nettisivujen lomakkeiden nappulat niin järkyttävän karuja…

 4. Jaatinen

  Jaahas, täälläkin taas uutta. Ja heti on kommenttiloorassa ahdasmielinen pakana kirjoittelemassa! Eihän kukaan itseäänkunnioittava ihminen FF:ää käytä sen enempää kuin IE:täkään! Kannattaa Petri kokeilla Operan 9.62-versiota. Komee on. ;)

  Komee on myös tämä blogin uusi kuosi! \m/

 5. rolle

  Petri: Minulla on siis Linux (OpenSuse) ja Firefox hidastelee juuri tuolla tavoin ihan jatkuvasti… eli tuskin tässä mitään vakoiluohjelmaa on. MInulla on hieno gtk-teema, joka muovaa operankin nappulat mukavan näköisiksi.

  Jaatinen (kirjoitti samalla sekunnilla kuin minä kirjoitin vastaukseni Petrille, joten jouduin muokkaamaan kommenttiani, koska en viitsisi lähettää uutta): Kiitos :-D

 6. Verkko-ongelmia | Rollemaa.org

  […] on tänään pätkinyt ja hidastellut. Aiempaan hidasteluun oli kyllä syynä Firefoxin versio 3.0.3, mutta onko normaalia jos oma kaapelinetti toimii osan […]

 7. Petri

  Jaatinen se vaan levittää Opera-propagandaansa hävyttömästi. ;-) Okei, kieltämättä uudessa Operan versiossa onkin näköjään nappuloiden ulkoasu vaihtunut ja muutenkin käyttöliittymän visuaalinen puoli muuttunut tyylikkäämmäksi. Käytin aikaisemmin versiota 9.23 tai jotain siihen suuntaan -> siinä oli vielä ne harmaat laatikkomaiset nabbulat.