Sateisen yön kauneimmat kappaleet

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Kerään soittolistaa nimeltä ”Songs that make me feel…”, jolla on pääosin kauniita ja melankolisia kappaleita, mutta myös muita tunteita herättäviä biisejä. Tykkään kuunnella niitä varsinkin öisin ja sateella. Tänä yönä julkaisen niistä kauniimmat sinulle kuunneltavaksi.

Sarah Brightman – Sanvean (spotify)

Sarah Brightman on brittiläinen laulaja, tanssija, näyttelijä, laulunkirjoittaja ja klassisen musiikin eteenpäin vienyt artisti. Hänellä on uskomaton ääni ja ihanan tunnelmallisia kappaleita.

Amesoeurs – I XIII V XIX XV V XXI XVIII XIX IX XIX IV V I IV (spotify)

Amesoeurs on Alcestin ja Peste Noiren nokkamiehen yhtye, jonka tuotokset vaihtelevat black metallista post-punkiin ja aina moderniin melankoliseen metalliin ja shoegazeen asti. Rakastan yhtyeen melankolisuutta etenkin tässä välikevennysbiisissä. Suosittelen tutustumaan myös heidän metallituotantoonsa.

Ludwig van Beethoven – Moonlight Sonata (spotify)

Shining – í…ttiosextusenfyrahundra (spotify)

Hevariksi tuppaan välillä kuuntelemaan yllättävän paljon klassista musiikkia. Ludwig van Beethovenin Kuutamosonaatti on aina ollut lempparini. Depressiivisen black metal -yhtyeen Shiningin versio Kuutamosonaatista on myös loistava, kappaleessa í…ttiosextusenfyrahundra.

Epic45 – Their Voices in the Rafters (spotify)

Post-rock on aina uponnut minuun melankolisuudellaan. Ylläoleva Epic45:n kappale osoittaa syyt ja vastaa kysymykseen miksi. Muita tutustumisen arvoisia ovat ainakin God is an Astronaut, Mogwai, Kwoon, Jónsi & Alex ja Sigur Rós.

Boards of Canada – Over the Horizon Radar

Ambient-elektronista soittavalla Boards of Canadalla on melko usein hienoja ja kauniita melankolian palasia levyillään.

ATB – Trilogie Part 2

Legendaarisen ATB:n, eli saksalaisen elektronisen artistin ja musiikintekijän André Tannebergerin Trilogie Part 2 päättää hyvin tämän illan herkistelyhetken. Soittolista on melko suuri ja lupaan että jatkan tunnelmointia vielä joskus seuraavankin osan muodossa täällä Rollemaassa. Nyyhkyleffan ja musiikillisen tunnelmoinnin jälkeen olen valmis nukahtamaan tirauttamalla mahdolliset loput kyyneleet tyynyyni. Näiden kappaleiden siivittämänä toivotan kaikille lukijoilleni hyvää yötä ja huomenta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä