Sanan valtaa

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

En ole paljoa hakukoneoptimointia harrastanut, mutta sivuni pyrkii silti olemaan googlen hakutuloksissa yllättävän ylhäällä. Yllättävällä hakusanoilla Rollemaa.org on top5 ja jopa top3 joukossa. Esimerkiksi Googlen hakusanalla ”woopra” rollemaa sijoittuu kolmanneksi ja esimerkiksi ”sivaripäiväkirja” näyttää rollemaan jo viidentenä. Uusimpia yllättäjiä ovat mm. ”käheän äänen parannuskeinot” ja ”selainvertailu”. Kokeile vaikka itse. Saan melkein olla ylpeä itsestäni.

Hakukoneoptimointia ei oikeastaan edes tarvitse harrastaa, riittää kun kirjoittaa värikkäästi ja erilaisia sanoja ja synonyymejä käyttäen. Hyvä sanavarasto on aina valttia. Olen myös huomannut, että helposti hakutuloksissa sivunsa ensimmäisien joukkoon saa ”varaamalla” jonkun sanan – eli käyttämällä tätä sanaa paljon blogissaan. Itse olen yllättänyt itsenikin ja onnistunut varaamaan woopra ja fancybox -sanat itselleni.

Hpguru.netin tissiartikkeli oli varsin kiintoisa ja hauska hetken ajan, mutta onpa taitanut Googlen cache päivittyä. ”Tissit” -hakusanalla sivustosta ei ole enää jälkeäkään ja ”tissi” -hakusanallakin sivusto sijoittuu viidenneksi. Jos haluaa jatkuvasti olla ensimmäisten joukossa tietyillä hakusanoilla, niin asemaansa tarvitseekin vahvistella.

Rollemaan löytää helposti myös retiinikko/retinikko, usherin syndrooma, kuurous, kuulotutkimus, näkötutkimus, viittomakieli, sokeus -tyyppisillä hakusanoilla, sillä kyseisistä aiheista ei paljon netistä juttua löydy.

Bloggaamisessa on hyvä käyttää myös mahdollisimman paljon tageja ja avainsanoja, sillä nekin auttavat sivun löytymisessä ja sisällön tunnistamisessa. Pian käykin niin että sivuston pomppaaminen hakutuloksiin ei olekaan enää niin yllättävää.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. k00pa

    Hieno hakukone asema!

    Itselläni on myös yksi mielestäni hyvä osuma googlessa.

    ”irssi guide” 7 sijalla

    ”irssi beginner guide” 1 sijalla :)