Rölli ja metsänhenki

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Rölli ja metsänhenki on iloinen lasten fantasiaelokuva. Elokuva alkaa kun röllit marssivat metsään, jonka kylän ottavat omakseen. Käy ilmi että kylässä asuu Menninkäisiä, joita tietyt pahansuovat röllit sattuvat vihaamaan. Kohtalo puuttuu peliin ja Röllistä tulee kylänvanhin ja heimon päälikkö, joka saa mahdollisuuden vaikuttaa asioihin. Metsän tasapaino järkkyy ja Röllin tehtävänä on tasoittaa hyvän ja pahan vaaka plussan puolelle.

Rölli ja metsänhenki on eittämättä paras kotimainen fantasiaelokuva. Leffasta löytyy monipuolisuutta ja rekvisiitta on isolla budjetilla kasattua. Allu Tuppurainen osaa edelleen hommansa kilttinä ja hassuna Röllinä, mutta elokuvassa nähdään myös muita suomalaisia huippunimiä, kuten Peter Franzenia, Samuli Edelmannia, Kari Hietalahtea, Jussi Lampea… elokuvasta tuli paikoin mieleen Asterix, mutta toisaalta ei sittenkään. Roolit olivat minusta hienoja ja näyttelijäsuorituksetkin loistavia eikä yhtään teennäisiä (mikä on epätavallista suomalaisissa elokuvissa). Kaikinpuolin hauska ja viihdyttävä elokuva – ei liian pitkäkään. Vaikka elokuva onkin perhe-/lastenleffa, suosittelen lämpimästi kaikille. DVD:ltä löytyy viittomakielelle käännetty versio, jonka katsoin Veeran kanssa.

4/5

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä