Rolleweb.net ja lorun loppu

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

HUOM: Sinä joka olet hankkimassa webhotellia/sivutilaa/domainia tai mitä vain palvelua Futuron Internetiltä: Älä hanki! Miksi? Lue alta. Lisää täällä ja täällä.

Moni varmaan ihmettelee miksi rolleweb.net ei ole toiminut kuukausiin. Eteen aukesi vain omituinen mainossivu joka väitti että verkkotunnus on erääntynyt. Vuodenvaihteessa vaihdoin pois Futuron Internetiltä Scene Groupille, koska paskalafkaan meni totaalisesti järki (olemattomia pikkumaksuja, tökkimistä, hitautta, etc). Irtisanoin sopimuksen ja molemmalta taholta näytti olevan asiat kunnossa. Futuron vastasi irtisanomispyyntööni ja siirtopyyntööni ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Helmikuun alussa rolleweb.net ei enää toiminutkaan. Tiedustelin Scene Groupilta, joka lähetti Futuronille sähköpostia. Vastaukseksi Futuronilta tuli että en ole kuulemma vahvistanut verkkotunnuksen uudelleenrekisteröintiä. Näkyi kuulemma jossain joulukuun viestissä, mutta minä en sellaista viestiä löytänyt. Enkä usko että noinkin tärkeä asia olisi jäänyt minulta huomaamatta. Domain oli siihen mennessä ollut 2 kuukautta käytössä Scene Groupin puolella.

Futuronin vasteajat olivat parisen viikkoa ja aikaa kului vaan lisää kun joutui lähettämään uusia vastauksia epäselviin vastauksiin Futuron Internetin ”Veli V”:lle ja kumppaneille joiden vastaukset takaisinpäin viipyivät aina vain enemmän. Sain sitten tiedon että kun maksan 12 euron ”rekisteröintimaksun” niin domain vapautetaan käyttööni sitten kun he saavat varmistuksen maksusta. Maksoin sovittuna aikana, mutta verkkotunnukselle ei tapahtunut mitään. Viikon päästä sain tietää että domainia ei saakaan enää takaisin, sillä ”Nyt sillä on karenssi tms. menossa”. Lupasivat maksaa takaisin maksamani 12 euroa ilmoittamalla tilinumeroni, mutta koko rahaa ei ole kuulunut tililleni.

Tässä vielä alkuperäiset sähköpostiviestit:

06.02.2008:

Hei,

Vaikuttaisi siltä, ettei domainia ole siirretty pois hallinnastamme. Whois-tietoihin on myös merkitty kontaktiosoitteiksi rolle@rolleweb.net, eli kyseinen siirtoviesti on saapunut teille.

Me voimme uusia domainin, jolloin se ohjaa sivusi jälleen tuonne scene groupille. Silloin voitte myös aloittaa tuon siirron uudelleen. Domainin uusimisesta veloitamme kuitenkin 12€.

Terv.
——————-
Futuron Internet
Veli V.

15.02.2008:

Moi!

Lähetin laskun rolleweb.net domainin rekisteröinnin
uusimisesta. Laskulle tuli eräpäiväksi 29.2.08.

Kun saat kuittauksen, että maksusi on kirjautunut
niin palaatko asiaan ja pyydä domain rekisteröintiä.

Domainin siirto voidaan aloittaa vasta kun
domainin rekisteröinti on uusittu.

Terveisin
——————-
Futuron Internet
Marjo T.

17.03.2008:

Hei!

rolleweb.net:n rekisteröintiä ei pystykään uusimaan…

Domain on tilassa:
Status: clientRenewProhibited

Pahoittelen, että luulin tietäväni asian hoituvan helposti
uusimalla rekisteröinnin, mutta nyt se ei vaan onnistukaan kuten
normaalisti ?!? Nyt sillä on karenssi tms. menossa.

Palautamme maksamasi 12,00e, kun laitat tilinumeron.

Pahoittelevin terveisin

——————-
Futuron Internet
Marjo T.

Tuki – tuki@futuron.org
Laskutus – laskutus@futuron.org
Myynti – myynti@futuron.org
Asiakaspalvelu: 0600 303340 (1,95€/min+pvm/mpm)

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Blogit ja niiden kiinnostavuus | Rollemaa.org

    […] huomannut että blogini kerää kävijöitä aika urakalla. Rolleweb.netin romahtamisen myötä tosin kävijämääräkin on romahtanut noin kymmenesosaan siitä mitä se oli joskus. Oli […]

  2. Rollen unipäiväkirja › » Unet tulossa

    […] laittamaan unipäiväkirjan uusiksi Futuronin kössimisen takia. Eli kirjoitan unet konkreettisesta kirjasta tänne webbiin, voi viedä aikansa sillä en heti […]