Rollen virallinen portfolio

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Tein koko keskiviikkoillan uutta portfoliotani. Monet ovat kyselleet ja vihdoinkin muistin. Olen täysin tyytyväinen lopputulokseen. Sain aikaan toimivan, selkeän ja jollain tavalla minua kuvaavan portfolion. Kokeilin ensimmäisiä kertoja mustaa väriä ulkoasussa (tämän rolleweb-version jälkeen). Tänään lisäilen vielä loput www-sivut listaan ja teen vielä jotain viimeisiä pikkusilauksia. Koulukuva on viime syksyltä.

Vieraile porfoliossani ja kerro mielipiteesi. Ei se sieltä mihinkään lähde. Jos ei ole laitonta niin julkaisen tässä jo kuvamataidon opettajani laittamat kommentit:

Hyvä ja selkeä oli portfoliosi! Kuvallisuus oli hienosti toteutettu. Työtilaisuuksia tämän avulla luulisi tulevan.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

6 kommenttia

 1. Gocom

  Sehän on hieno. Sisällöllisesti täytetty hyvin, ja ulkoisesti hienon näköinen.

  Portfoliolle tärkeimmät asiat, eli töiden näyttämiset on toteutettu hyvin, ja tietoa löytyy riittävästi itse tekijästäkin ja taidoista :-)

  Tosin muutama asia ihmetyttää. Se miksi kaikki muut otsikot paitsi h1 ovat toteutettu (tausta)kuvilla :)

  Samalla tuo javascript pikkuisen tökkii, tosin muuten tuon toteuttaminen ei olisi kunnolla onnistunut, tai no olisi tuon saman CSS:lläkin voinut tehdä. Tosin kävijä näkee sivuston toimivasti vaikka js olisikin blockittu eli eipä siinä mitään. Ja onhan tuossa js:ssä hyväkin puoli. Jos tuohon efektiin käyttäisi CSS:ää, eivät hakukoneet sisältöä indeksoisi, sillä CSS:än display: none on aika tavalla kinkkinen.

 2. Gocom

  Jäi pisteet uupumaan: I Say 10/10

 3. rolle

  Ohoh, kiitos runsaasta palautteesta Gocom :-) Javascript on kyllä aina vähän epäkäytännöllistä, mutta tästä pienestä löytämästäni scriptintyngästä pidän erittäin paljon. CSS-tiedostosta puuttuva ulkoinen display:none; on scriptissä ainoa vaihtoehto piilottaa sisältöä, mikä on koodia katsottaessa huono juttu, mutta luonnollisesti sisältö olisi piilossa aina jos display:none;n laittaisi CSS-tiedostoon.

  Aloitin sivun tekemisen h1-otsikolla ja onnistuin tekemään hyvännäköiset tyylimääritelmät fontille, joten en lähtenyt sitä enää muuttelemaan. Projektilistausten otsikoihin taas kokeilin taustakuvaa, mitkä sopivatkin ihan hyvin jopa web2-heijastustenkin kanssa :-D

  Laitan lähiaikoina vielä joitakin meta-keywordseja, joten eipä tuo sisällön indeksoimattomuus hirveästi haittaa.

  Kiitos palautteesta!

 4. Vibe

  Aivan mahtavan hieno ulkoasu tuolla! Pisteitä ehdottomasti 10/10!

 5. sanni_

  Moro taas!

  Kuules html-guru, et asu Jyväskylässä.
  Hieno noin muuten ;)

 6. Frozenball

  Kaunis, mutta ei kovin käytettävä.

  Pitäisi itsekin laittaa portfolio kuntoon, mutta laiskuudessani en ole jaksanut.

  (PS: Kommentteihin voisi laittaa min-height:, koska Gavatar menee ikävästi yli lyhyissä kommentteissa. Kuva: http://tatexi.servut.us/upload/uploads/gravatar_problem.png )