Rollen joulu

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Jouluaatto. Rauhallista, jouluvaloja, kuusi, kynttilät, tuoksu, ruoka, läheiset, hymyä, iloisuutta, rauhaa… mikä onkaan mukavampaa?

Veera kävi aamulla kotonaan. Hain Veeran äitin kanssa sillä bussit eivät enää kulkeneet. Mummo kävi välissä kylässä tuomassa lahjakonttinsa. Minä iloisena tonttuna autoin hänet ovelle asti (pidin tonttulakkia koko illan). Iltapäivällä Veera paketoi lahjansa ja heitti ne lahjakonttiin, joka paisui uhkaavan isoksi. Illalla syötiin paljon jouluruokaa… kinkkua ei ollut, mutta kalkkuna kelpasi.

Ruoan jälkeen olin kärsimätön. Odotin vain lahjojen avaamista. Monena jouluna olen samanlainen. Kun sitten lahjojenjako koitti, olin ihmeissäni kun sainkin koko ajan paketteja syliin. Lahjoja kertyi yhteensä yhdeksän kappaletta. Eniten lahjoja sain äitiltä.

 • Ronilta mahtavan ison lasisen keltaisen Bob Marley-seinäkellon. Erittäin käytännöllinen, minulla kun ei kelloa ole ja muutan huomenna, kiitos!
 • Mummolta kahdet lapaset ja Fazerin sinisen suklaalevyn (samassa paketissa)
 • Veeralta ihanan pehmeän nallen ja 4 finnkinon leffalippua (samassa paketissa)
 • Äidiltä Mauri Kunnaksen pehmonuken ”Kille”
 • Äidiltä Vihreän kulhon
 • Äidiltä kolme mukia (samaa sarjaa kuin kulho, 2 vihreää, 1 keltainen)
 • Äidiltä 350g Julie-marmeladikonvehteja (Viime jouluna sain niitä 3 kiloa)
 • Äidiltä pehmeän ja ergonomisen Unilux-merkkisen tyynyn, ostettu ilmeisesti Hemtexistä tai Unimaailmasta. Tuli tarpeeseen kun nukun huonosti
 • Mummolta Marimekon pyyhkeen.

Yhteensä yhdeksän.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

 1. CHRONO

  tuli näköjään paljon pehmeitä paketteja. :)