Rollemaa.org LITE

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Teinpä sitten kevytversion Rollemaasta. Viilailen tätä koko ajan tästä eteenpäin, mutta nyt on tämmöinen ensimmäinen kandidaatti ulkona. Tulossa mahdollisuus vaihtaa ulkoasua mielensä mukaan (vaikka takaisin vanhaan) ja paljon muuta.

Halusin jotain yksinkertaisempaa. Portaalimainen rollemaa alkoi jo pikku hiljaa ottamaan pattiin. Tai sanotaanko että kolme vuotta on riittävän pitkä aika pitää samaa ulkoasua. Jotenkin sitä kaipasi pientä vaihtelua. Kokonaan uutta en jaksanut tehdä, joten tein helpon ja pienen yksinkertaisen vaihtoehdon. Lisää on tulossa. Stay touched.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Chrono

  On kyllä pikkuisen pieni, todellinen kevyt versio.

 2. rolle

  Niin on tarkoituskin. Kyllä tähän tulee vielä kaikenlaista sivupalkkia ja muuta, mutta tarkoitus on pysytellä kevyessä ja simppelissä. Tarkoitus on myös vähentää serverin kuormaa. Jotenkin hidastelee vieläkin, luulisin että johtuu WordPress-version vanhenemisesta tai serverin asetuksista. En ymmärrä miksi yksittäinen postauskin latautuu niin hitaasti. Mutta selvitellään…

  Varmuuskopioin juuri rollemaa.fiin mysql-kantaa ja tiedostoja, jonka jälkeen päivitän WordPressin ja teen hieman .htaccessiin muutoksia joiden pitäisi hieman nopeuttaa sivun toimintaa.

  Tämän ulkoasun säädöt on vielä vähän kesken, kuten ehkä näkyykin. Viilailen tätä eteenpäin. Kärsikää.

 3. Petri

  Ihan hyvältä näyttää, mutta mitä on tapahtunut kaikille niille vanhoille kirjoituksille? Laitatko ne johonkin arkistoon näkyville vai tippuvatko ne nyt kärryiltä tämän uudistuksen myötä? Mukavaa kuitenkin nähdä näitä kapoisiakin leiskoja välillä. Tuntuu olevan muotia nykyään laittaa mahdollisimman leveitä ulkoasuja ja käyttää jättikokoisia fontteja otsikoissa ja muissa. Täällä on rauhallinen ja leppoisa tunnelma.

 4. rolle

  Petri: Kaikki on tallessa, niitä ei vain ole (vielä) näkyvillä (ellei leiki urleilla tai kelaa ”edelliset” -linkistä). Teen arkistosivun kunhan ehdin. Kunnon valikkoa en kuitenkaan tee, vaan blogin lisäksi yhden sivun, jossa on tiivistetysti info, linkit ja arkisto.