Rollemaa vastustaa ACTA-sopimusta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Pari viikkoa sitten nettikansa säpisi SOPA ja PIPA -laeista, jotka eivät onneksi menneet läpi. Koko ajan uumenissa on kuitenkin kuhissut ACTA-sopimuksen esitys, joka vaikuttaa aivan yhtä uhkaavalta, ellei uhkaavammalta. Kyseessähän on sopimus, josta kukaan ei hyödy, jota monet enemmän tai vähemmän tietämättömät päättäjät ovat vaarassa allekirjoittaa, jonka setti toteutuessaan vaarantaa vapauden toimia netissä. Sinun sivusi, sisältösi, ideasi ja tekemisesi netissä ovat lain toteuduttua vaarassa. Myös sinun itsesi vapaus on vaakalaudalla, sillä saatat joutua vankilaan jopa tietämättäsi. Olen huono selittämään, joten selittäköön allaoleva video vähän paremmin (tästä suomitekstit siltä varalta, että et osaa englantia).

On samaan aikaan naurettavaa ja pelottavaa, että tekijänoikeuksia vastaan taistellaan tällä tavoin. Menee vähän överiksi. Nettisensuuri vain lisää vettä myllyyn. Kannattaa lukea Forbesin mainiot artikkelit You Will Never Kill Piracy, and Piracy Will Never Kill You ja Lies, Damned Lies and Piracy. Siellä homma on paremmin muotoiltu kuin itse osaisin. Rollemaassa killuu oikeassa laidassa banneri siihen asti kun tähän ACTA-hommaan saadaan jotain järkeä (lue: homma kuopattua). Laita nimesi adressiin kuin olisi jo! Sen jälkeen kanna oma kortesi kekoon levittämällä sanaa, bloggaamalla, mielenosoittamalla. Voit myös jakaa tätä bloggausta muualla. Kiitos!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Joonas Mäkinen (@JoonasD6)

  RT @rolle: Rollemaa vastustaa ACTA-sopimusta – http://t.co/9aD87L4H #ACTA #STOPACTA

 2. incd (@incd)

  Rollemaa vastustaa ACTA-sopimusta http://t.co/QUuk9vwS via @rolle

 3. Pietari

  Kiitos Rolle tästä. Pitää itsekin blogata aiheesta!

 4. Rolle

  Eipä mitään, kirjoita ihmeessä!