Rollemaa entistä luettavampi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Joillakin vanhoilla kuvaputkinäytöillä, tai jopa vielä lcd-näytöillä rollemaan nykyinen versio on vähän liian tumma, eikä teksti ole tarpeeksi luettavaa. Näitä käyttäjiä (ja huononäköisiä) ajatellen tein/muokkasin/googlasin pienen javascriptin pätkän, joka muuttaa tekstin tyyliä vaaleammaksi ja isommaksi. Kikka on mielestäni ihan fiksu ja toimiva.

Javascript täytyy tietenkin olla selaimessa päällä. Onneksi uusimmissa ja moderneissa selaimissa tämä scripti on oletuksena käytössä. Täten rollemaa on entistä esteettömämpi. Nauti sisälukutaidosta iloisin mielin! Vielä olisi tarkoitus parannella koodia jotta tekstin saisi samalla klikkauksella palautettua entiselleen. Nyt palautus onnistuu lähinnä F5-nappulalla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. soppa

    Jes, vihdoinkin! :-D