Rollemaa entistä luettavampi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 10 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Joillakin vanhoilla kuvaputkinäytöillä, tai jopa vielä lcd-näytöillä rollemaan nykyinen versio on vähän liian tumma, eikä teksti ole tarpeeksi luettavaa. Näitä käyttäjiä (ja huononäköisiä) ajatellen tein/muokkasin/googlasin pienen javascriptin pätkän, joka muuttaa tekstin tyyliä vaaleammaksi ja isommaksi. Kikka on mielestäni ihan fiksu ja toimiva.

Javascript täytyy tietenkin olla selaimessa päällä. Onneksi uusimmissa ja moderneissa selaimissa tämä scripti on oletuksena käytössä. Täten rollemaa on entistä esteettömämpi. Nauti sisälukutaidosta iloisin mielin! Vielä olisi tarkoitus parannella koodia jotta tekstin saisi samalla klikkauksella palautettua entiselleen. Nyt palautus onnistuu lähinnä F5-nappulalla.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. soppa

    Jes, vihdoinkin! :-D