Red Bull Stratos – ei mikään tavallinen BASE-hyppy

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Felix Baumgartner hyppää juuri näillä hetkillä stratosfääristä, eli noin 40 kilometrin korkeudesta. En jaksanut tonkia yksityiskohtia, mutta irkissä käytyjen keskustelujen (eli huhupuheiden) mukaan Felix on valmistautunut hyppyyn viitisen vuotta ja varsinainen hyppy kestää minuutteja. Nousu on kestänyt nyt muutaman tunnin livefeediä tuijotellessa. Katsojia livevideolla on tällä hetkellä reilut kuusi miljoonaa.

Tietokonegrafiikalla toteutettu esittelyanimaatio antaa hieman paremman kuvan mistä hommassa on kyse. Katso alta.

Lisää tietoa löytyy Red Bull Stratoksen sivuilta. Sieltä pääset katsomaan myös livevideota, joka tulee suoraan Youtubesta.

Tätä kirjoittaessa hyppy ei ole vielä tapahtunut, joten äkkiä seuraamaan. Kiinnostavaa settiä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Petri

    Katsoin livenä, tai melkein livenä. Taisi olla lyhyt viive YouTubeen päivittyneen videon ja tapahtumahetken välillä. Kommentaattori taisi sivumennen mainita, että olisi jopa 20 sekuntia viivettä sen välillä mitä on tapahtunut ja mitä ”videolla” näkyy. Oli kyllä komea lähetys kaikin puolin. Minut yllätti se kuinka nopeasti kaveri ryhtyi putoamaan alaspäin. Jos katsot mitä tahansa ISS-asemalla tehtyä avaruuskävelyä, huomaat heti, että niihin verrattuna Felixin keikka oli hieeeman vauhdikkaampi. :-)

  2. Rolle

    Joo, itsekin seurasin koko illan. Tyyppi hyppäsi kuitenkin sen verran ”matalalta” että maan vetovoima vielä vaikutti, käsittääkseni. Aika huikea tempaus.