Pikaruokaa ja odotusta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Aamu alkoi väsymyksellä, jatkui tietokoneella ja vauvablogien lukemisella. Tämä isä odottaa jo innoissaan pikkuistaan. Näin kamalia unia, onneksi jäivät uniksi. Melkein heti aamutoimien jälkeen lähdin vaimoni kanssa Laukaantie 3:n Seppälän Kirpputorimarkettiin. Löytyi muutama astia, juomalasi ja vauvanvaate. Silmäni ja nenä ärtyvät hirveästi siitä pölymäärästä. Tukalaa kävellä kun tuntuu että kurkku kuroutuu umpeen. En tykkää yhtään haistella sitä likaista ilmaa. Mutta olihan siellä kiva käydä vaihteeksi, vaikka ei mitään maailmaa mullistavaa löytynytkään.

Pikaruoalla on eletty nyt silloin tällöin pari päivää viikossa, sillä molemmat ollaan niin väsyneitä kokkaamiseen. Harmittaa suuresti kun Monosera-pizzeriaa ei ole enää, sieltä sai halvimmat, isoimmat ja maukkaimmat pizzat (3,90e) ja parhaat rullakebabit. Sokos laajentaa väinönkadun tiloihin ja rakennukseen tehdään jopa uutta kerrosta. Tuntuu että Jyväskylässä rakennetaan koko ajan lisää. Kohta tämä ei ole enää kaupunki, vaan oikea metropoli. Tilasin eilen (vai toissapäivänä?) Rodista pizzan ja kebabit. Pizzapassini oli täynnä, joten olin oikeutettu ilmaiseen pizzaan. Mutta kun pizzat tulivat, mies sanoi että pitää maksaa kahden euron kuljetusmaksu, sillä periaatteessa siinä on vain yksi annos, koska toinen on ilmainen ja kuljetus on ilmaista vain jos tilaa kaksi annosta… Minulla oli sattumoisin vain se tietty määrä rahaa, joten pääsin tällä kertaa pälkähästä. Kuulemma pizzeriasta noudettaessa saisi sen ilmaisen pizzan.

Jouluvalot on vielä ikkunoissa. Pitäisi kai jossain vaiheessa palata arkeen ja ottaa nuo killuttimet pois. Unirytmini on sekaisin, enkä meinaa saada yöllä unta ennen neljää. Osasin silti herätä kahdentoista aikoihin tänään, vaikka nukuttua tuli noin kuusi tuntia. Päällimmäisenä mielessä pyörii vauva, toisena vaimo. Koko aamun olen selaillut Blogilistan tuoreita blogikirjoituksia-kohtaa ja spotannut mm. juuri noita vauvablogeja. Vauvakuume kasvaa mitä lähemmäs synnytystä päästään. Enää reilusti alle kymmenen viikkoa. Siinäpä tämän sunnuntain kuulumiset. Kaupassa pitäisi käydä vielä, sitten saa olla rauhassa lämpimässä loppupäivän, eikä tarvitse lähteä minnekään.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä