Peikon uusi identiteetti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Oma palvelimeni/pääkoneeni Peikko (kone, jolla tätäkin merkintää juuri nyt kirjoitan) on saanut uuden julkisivun. Kuten sanoin aikaisemmin, aloitin jälleen websivujen teon myös muille kuin itselleni – Peikon uusi etusivu yrittää hillitysti peräänkuuluttaa myös sitä puolta.

Tilasin peikko.us (peikkous, hih hih) domainin Louhilta, eikä ollut edes kallis. En välittänyt Puskaradion varoituksista, vaan ajattelin antaa firmalle mahdollisuuden. Kokeilin ensin laittaa domainin kiertämään dynaamisen dns-palvelun kautta, kuten dyndns:n, mutta nimipalvelimet eivät jostain syystä heränneet toimimaan edes kahden vuorokauden päästä. Vaihdoin sitten nimipalvelimet Louhille ja reitityksen IP-osoitteeseeni. Asiakaspalvelusta vastattiin melkein heti, mikä oli positiivinen yllätys.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä