Path on älykäs sosiaalinen päiväkirja

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Pathin logoPath on uusi mobiilisovelluksessa toimiva sosiaalinen media, päiväkirja, jossa voi jaksaa sisältöä kavereiden ja perheenjäsenten kesken. Kun ensin tutustuin Pathiin, ajattelin että jää käyttämättä. Sen verran samanlainen muihin palveluihin verrattuna.

Webissä palvelussa ei oikeastaan ole muuta kuin kuvan jakaminen, mutta yllätyin miten kaunis ja näppärä se olikaan. Itse asiassa pelkästään silmäkarkki sai minut aloittamaan palvelun käytön perusteellisen kokeilun.

Varsinaisestihan Path on siis mobiilisovellus, mutta se käyttää loistavasti hyväkseen muita sosiaalisen median palveluita, kuten Twitteriä, Facebookia ja Foursquarea. Path on tapa päivittää tilaansa Facebookiin tai Twitteriin, mutta ennen kaikkea myös uusi tapa nähdä päivityksensä eräänlaisena ”polkuna”, päiväkirjana tekemisistään. Vähän siis kuin Facebookin Timeline, mutta huomattavasti kauniimpi!

Path.com

Kuten Facebookin timelinelle, myös Pathiin voi heittää oman ”kansikuvansa”, coverin. Oletuscover on tosin täydellinen, yksi satunnaisesti valittu kunnioitettun valokuvaajan John Careyn ottama valokuva. Palvelun ulkoasun kauneuden lisäksi minua kiehtoi tapa päivittää sisältöä. Erityisesti Foursquare-integraatio tuntui olevan juuri sitä mitä olen pitkään haeskellutkin. Kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa tahdon postata kuvan tapahtuvasta asiasta ja/tai kavereistani, mutta he eivät käytä Foursquarea ollenkaan. Pathin avulla voin liittää heidät mukaan kuvaukseen suoraan puhelimeni kontaktilistasta. Kätevää.

PathPathin tilapäivitykset eivät ole vain tilapäivityksiä, ne ovat tekemisiä. Esimerkiksi nukkumiselle ja heräämiselle on oma tilapäivityksensä. Kun klikkaa itsensä nukkumaan, Path alkaa laskea nukuttuja tunteja ja näyttää digitaalisen yökellon puhelimen näytöllä.

Olen keskustellut sähköpostitse Sleep as Androidin kehittäjän kanssa ja sain vastauksen että hän harkitsee Path-tuen kehittämistä. Käytän kyseistä ohjelmaa päivittäin ja olisi niin kätevä että nukkumisstatus menisi automaattisesti myös Pathiin.

Älykäs Path on siksi, että se oppii mitä teet ja missä liikut ja päivittää esimerkiksi tilan ”Olen Pekan luona”, jos satut olemaan Pekan luona. Itse olen ottanut tämän ominaisuuden päältä, sillä se vähän pelottaa, sekä syö akkua.

Path on vielä kehitysasteella, mutta vaikuttaa lupaavalta tavalta päivittää sisältöä sosiaaliseen mediaan. Twitterissä kehittäjät vastaavat nopeasti ja lupaavat palvelusta suuria. Näprään mielelläni odotellessa uusia päivityksiä. Jos omistat Android-puhelimen tai iPhonen, kokeile ihmeessä sinäkin!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä