Päivitetty gear

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Flickr:llä tuotettu merkintä:

Tähän on tulossa kuvan selite.
Päivitetty gear
Laitoinpa tämän nyt tännekin. Nyt kun ollaan muutettu, sain vihdoinkin aikaiseksi hankkia ja siistiä uuden tietokonepöydän. Koska pöytä on kokopuuta, se jaksaa kannatella vasemmalla näkyvää robot-armia täydellisesti. Rollen home-studio alkaa olla taas koossa., @ Flickr

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

 1. Lamppu

  Komee kokoonpano, itselläni on vähän samanlainen, paitsi ei ole tota hienoa laavalamppua :(

 2. Eetu

  Komeata on, kateellisena täällä huudellaan. Laita nyt vielä specsit, että mitä sä nyt loppujenlopuksi pyörität tässä?

 3. rolle

  Ei mitään kovin kehuttavaa settiä, mutta kyllä näillä pärjää.

  Peikko (käyttää 2 näyttöä oikealla):

  Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz
  Asus P5LD2 SE
  4x Kingston 512MB DDR2-533
  MSI GeForce 7600GS 256MB
  Samsung 18X DVD±RW
  Compucase 6C28BS + Deltaco 350W
  Logitech M-SBF96, optinen
  Logitech Deluxe
  Kiintolevytilaa 2500gt (Western Digital)
  Näytöt: Acer AL2216W, Benq FP91G+
  Käyttis: Opensuse 11.2

  Aave:
  MS Windows XP Home 32-bit SP3
  Intel Pentium 4 515 (2933mhz)
  2x 1gb 133MHZ DDR
  Fujitsu Siemens MS-7058 Motherboard
  Radeon X300/X550/X1050 Series
  Kiintolevytilaa 40gt (Seagate)
  Näyttö: Samsung SyncMaster 710N

  Minion:
  Asus EeePc 901 -kannettava

  Kaiuttimet on Logitechin 5.1/6ch, en muista merkkiä enkä jaksa tarkistaa. Ja lattialla on vielä toinen penakone Ippe II, hieman vanhempi kuin Aave.

 4. Lamppu

  Mitä kaikkia sovelluksia sulla on tossa auki :P

 5. rolle

  Nyt kyselet kyllä niin vaikeita että . Mahdootn sanoa, sillä koneeni ovat 24/7 auki ellen jostain syystä joudu reboottaamaan (kernel-päivitys on yleisin syy, tosin sillonkaan ei aina tarvitse eikä välttämättä myöskään heti).

  Terminaaleja on aina useampi auki, kuten kuvastakin näkyy. Vakiokalusteeseen kuuluu lukuisat komentoriviohjelmistot kuten zomg, komentorivipalvelut, järjestelmäloki, verkkoseurantasovellukset, systeemiseurantasovellukset, datansiirto…. lista jatkuu loputtomiin. Yli puolet käyttämistäni sovelluksista on komentorivillä. Toimiihan pääpöytäkoneeni samalla serverinä (peikko.us). Serveriohjelmat ovat vielä asia erikseen. Synergy on kovassa käytössä.

  Ihan gui-pohjaisilta tietysti selain (Google Chrome), kuvanlajitteluohjelmisto (Picasa 3.6), smplayer tai xine videoiden katseluun (lähes aina on joku video tai elokuva kesken, youtubetkin katson mieluummin soittimesta kuin selaimesta äänenlaadun vuoksi, 5 kajaria on parempi kuin 2). Gui-statistiikkaa pyörittää conky. Cairo-clock toimittaa kellon virkaa. Työpöytäympäristö on gnome ja ikkunointia suoltaa lähdekoodista purettu metacity. Ja gmail-ilmoitin ja google kalenteri on pakko olla sisäänrakennettuna. Muitakin sosiaalisen median sovelluksia löytyy…

  Mutta kuten sanottua, kyselet vaikeita :-D käytän ohjelmia niin laajasti. Ai niin, sitten olisi vielä tuo Windows-kone. Siinä teen lähinnä kuvankäsittelyt (Adobe Photoshop), iPod+iTunes-jutut, Ventrilo, ja muutamat kätevät prism-sovellukset, kuten itsekoodaamani Last.fm-ilmoitin sekä ToDo-lista, transmission webUI, ja muutama muu web-käyttöliittymällä toimiva etäsovellus.

  Tässä tuli vain murto-osa käyttämistäni ohjelmista, ja varmasti jotain unohtui. Mutta ainakin listaamani ovat kuvan ottohetkellä auki, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.

 6. Lamppu

  Okei :DNo se tuli kyllä selväksi tolla selityksellä ;)

 7. Tietokonenurkkausten päivittelyä | Rollemaa.org

  […] pari vuotta sitten tietokonepöytäni näytti tältä. Siis yksi niistä. Puolitoista vuotta kyseinen pöytä on jäänyt kuitenkin […]