Osama bin Laden on kuollut – vai onko sittenkään?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Taas saa vain ihmetellä miten helposti ihmiset uskovat kaiken mitä sanotaan ja lehdistä luetaan. Ei tarvitse olla edes foliohattu epäilläkseen tätäkään tapausta. En maalaile salaliittoteorioita, mutta jotain mätää tässä kuitenkin on. Uutiset kertoivat tapahtuneesta tasan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sunnuntai: Osama bin Laden kuoli amerikkalaissotilaiden luoteihin
 2. Maanantai: USA hautasi Osama bin Ladenin ruumiin kiireesti mereen
 3. Maanantain (myöhemmin): USA ilmoittaa aikovansa varmistaa Osama bin Ladenin henkilöllisyyden DNA-testeillä

Jokin tässä haiskahtaa ja pahasti. Saddamin löytyessä hänet vangittiin ja teloituksella oikein herkuteltiin mediassa kuvien ja videoiden kera. Tällä kertaa en ole kuitenkaan nähnyt missään vaiheessa kuvaa tai videota itse tapahtuneesta. Kuvaväärennöksiä on kyllä löytynyt, esimerkiksi allaoleva huono photoshoppaus, jota en uskonut edes silloin kuin sitä totena esiteltiin.

Osama bin Laden kuollut?

Koko homma tuli täysin puskista. ”Faktaa” tulee puskasta hillittömällä tahdilla. Itse luulin Osaman kuolleen tai kadonneen jo kauan sitten. Uutisissa osataan väittää kaikenlaista faktana ja mediakriittisenä ihmisenä epäilen jälleen kaikkea.

En myöskään ymmärrä miten ihmisen kuolemaa voi juhlia. En voi edes sanoa varmaksi että Osama olisi ollut WTC-iskujen takana… eiköhän se ole tämä paha maailma vaan. Ihmiset vain tarvitsevat syntipukin. Älytöntä typeryyttä kuitenkin tuo kuoleman juhliminen jenkeissä. Kukaan ei voi väittää, etteikö Osaman kuolema olisi tullut USA:n presidentti Barack Obamalle parempaan aikaan. Ihan ensimmäisenä näin Barack Obaman omahyväisen ja amerikanisänmaallisen ilmoituksen jenkeille ja maailmalle siitä että Osama on ”vihdoinkin” kuollut… ja nyt Obamaa pidetään puolijumalana. (oli muuten hassua miten Osaman ja Obaman nimet sekoitettiin jatkuvasti uutisissa)

Osama bin Laden kuollut?

Pointti on että media voi väittää mitä tahansa ja kansa uskoo sen. Vaikka Osama olisikin kuollut, hän ei olisi välttämättä kuollut juuri hiljattain, ei jenkkisotilaiden toimesta. Ja vaikka asia olisikin jotakuinkin sinne päin mitä mediasta lukee, suurin osa kirjoituksista on kuitenkin täyttä puppua – sen sanoo jo järkikin. Kun kerran Osaman kuolema on noin iso riemun aihe Amerikalle, missä kuvat kuolleesta Osamasta? Ei voi olla kyse siitä, ettei haluta suututtaa tai järkyttää ihmisiä, mahdollinen vahinko on jo saatu aikaiseksi.

Nyt sitten odottelemaan niitä luvattuja terrori-iskuja. Ai niin, tämänkin tiedon kertoi valtavirtamedia… ei siis syytä huoleen. Voitte osoittaa luuloni ja spekulaationi vääräksi. Osa minusta palaa halusta nähdä jotain painavampaa todistetta siitä että homma koskaan oikeasti tapahtui.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Rahkonen

  Perus salaliittoteoriahömppäähän tuokin on. Saddam saatiin kiinni elävänä, ilman vastustelua ja teloitus tapahtui IRAKIN valtion toimesta, ei Usan. Osamakin oli tarkoitus saada kiinni elävänä, mutta kuten arvata saattaa äijä ei antautunut taistelutta. Hautaus suoritettiin pikaisesti, sillä Islamilaiseen perinteen mukaan hautaus tulee suorittaa vuorokauden sisällä kuolemasta. Ja tuo kuvaväärennös on pyörinyt netissä jo vuosia, parhaillaan Usan terrorisminvastainen yksikkö harkitsee aitojen kuvien julkaisua…

 2. Bob

  Pakko sanoa, että odotin hieman laadukkaampaa analyysiä ja ”salaliittoteoriaa” (vaikka et kirjotusta siksi halua kutsuakaan). Ainoa asia mihin konkreettisesti puutut on kuvien puuttuminen, ja tämä luo täydellisen perustan koko asian kritisoimiselle. En väitä, että Osaman kuoleminen muutama päivä sitten jenkkien toimesta olisi varma asia, mutta en kritisisoisi sitä ennenkuin on hieman enemmän todisteita sen puolesta.

 3. RouVix

  Salaliittoteorian voi saada aikaiseksi mistä tahansa, jos sen pohjaa ”valtavirtamediasta” saadun tiedon epäluotettavuuteen. Kun Yhdysvaltain presidentti pitää julkisen puheen aiheesta, tarvitaan salaliittoteorioiden tueksi vähän muutakin, kuin:

  ”Kansa uskoo kaiken mitä mediassa lukee”
  ”Aika epäilyttävää, ettei kuvia julkaistu”

  Minkälaiselta taholta sen tiedon pitäisi tulla? Mikä on riittävän luotettava lähde? Jos kuvat julkistettaisiin, siirtyisi salaliittoteoriointi kuvien puutteesta siihen, että en on väärennetty. Onneksi salaliittoteorisoijat ovat pääasiassa aika harmittomia hörhöjä, joiden mielipide ei oikeasti kiinnosta ketään :)

 4. pölhökustaa

  Kyllä on hienoa tämä maailmanmeno. En nyt oikein osaa ottaa kantaa onko Osama kuollut vai ei, mutta sen verran taustat kiinnostavat, että pitäisi niitä Stubbin ja muidenkin vähän miettiä.

  Perusjuttunahan on melko selvää, että suurvallat ja vähän pienemmätkin vallat saavat munaa omatessaan riittävästi ja halutessaan tehdä lähes mitä vain. Kyllä maailmassa on selkeästi me ja muut mentaliteetti. Tässähän kävi seuraavasti: USA teki sotilasoperaation maassa, jonka kanssa ei ole sodassa surmatakseen liittolaisvaltion kansalaisen. Eli periaatteessa esim samaa analogiaa hyödyntäen Venäjä voi hyökätä Suomeen ja tappaa täällä vaikka Saksan kansalaisen ja jälkikäteen hakea sille hyväksynnän turvallisuusneuvostolta. Tämä onnistuu todennäköisesti missä muualla tahansa päin maailmaa terrorismin nimissä, kuin Israelissa ja USA:ssa. Voi luoja mikä haloo tulee, jos Ruotsalaiset tekisivät sotilasoperaation USA:ssa tappaakseen siellä Portugalin kansalaisen.

  Ei minulla ole sympatioita terroristeille, muttei oikein niiden jahtaajillekaan, kun pikkuhiljaa on käymässä niin, että USA;n hallinnollisella päätöksellä kenestä tahansa voi tulla terroristi. Jollei naama tai politiikka tai mielipide miellytä, niin pistetään häkkiin. Kovasti on kritisöity Hitlerin Saksaa viimeiset 60-vuotta, mutta oliko se nyt kuitenkin oikeassa, kun muiden politiikka on menossa samaan suuntaan??

 5. RouVix

  pölhökustaa, vähän turhan rankkaa kaltevan pinnan argumentointia. Osama Bin Laden oli selkeä erityistapaus, jonka lopputuloksesta on mielestäni mahdotonta vetää johtopäätöstä, jonka mukaan pian ihmisiä laitettaisiin vankilaan pärstäkertoimen mukaan. Osama Bin Ladenia jahdattiin vuosikymmen, enkä ainakaan itse ole yllättynyt, että hänet surmattiin keinolla millä tahansa olinpaikan selvitessä.

  Enkä myöskään ymmärrä, miten Hitler tähän asiaan liittyy? Voisitko selventää?