OpenID laskeutui Rollemaahan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Olen pitkään miettinyt Rollemaan integroimista webkehityssovelluksiin ja sosiaaliseen mediaan. Jälkimmäistä Rollemaassa on ollut aina enemmän tai vähemmän – nykyään varmaan enemmän Facebookin ”tykkää”-nappulankin tultua. Kommentointia en kuitenkaan ruvennut uusimaan. Se saa olla ja pysyä Rollemaassa eikä missään pirun keksinnössä kuten Disqusissa. Kyllä, kokeilin, mutta en pitänyt siitä sekamelskasta.

OpenID-logo

Nyt Rollemaassa on sitten OpenID. Palvelu on erittäin kätevä, sillä se sallii sinun kirjautua web-sivustoihin ja -palveluihin ilman salasanaa. Joskus on rasittavaa näpytellä salasanat ja tunnukset aina uudestaan ja uudestaan, varsinkin kun moneen paikkaan on eri tunnukset. OpenID on kätevä sekä tietoturvallinen palvelu, joka nopeuttaa webbisurffailua huomattavasti.

Käytännössä systeemi toimii niin, että OpenID:tä tukevalle nettisivulle kirjoitetaan oma OpenID-url, eli OpenID:n tunnuksesta käyvä osoite, joka on muotoa <tunnus>myopenid.com. Sitten vain enteriä ja muuta ei tarvita. Sivulta ohjaudutaan hetkeksi OpenID-sivulle jossa vahvistetaan halutun sivuston käyttöoikeus (Facebookista tutuksi tulleeseen tyyliin). Ainoa mitä tarvitsee on kirjautua OpenID-sivustolle ja muistaa oma OpenID-url, ei muuta.

Sinulla on jo OpenID, jos käytät Googlen palveluita, Flickriä, Yahoota, Bloggeria, WordPressiä, tai Livejournalia. Täältä saat ohjeet OpenID:n käyttöönottamiseksi. Mukavaa surffailua!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. naquaR

    Kätevää :)

  2. j-tek

    no on :D minäkin jopa osasin ottaa tuon käyttöön..

  3. Keskustelu blogeissa ja sosiaalisissa medioissa | Rollemaa.org

    […] kommentointia helpottava asia on OpenID. Palvelusta kirjoitinkin jo aiemmin, joten pidän tämän lyhyenä. OpenID on palvelu, jolla voi kirjautua sivuille ilman salasanaa. […]