Nörttien uusivuosi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Tänään toteutui päivämäärän numerot, jotka eivät toistu enää koskaan. 11.11.11 ja vielä kellonaika 11:11. Päivää on kutsuttu myös ”nörttien uudeksivuodeksi”, varmaankin koska luvut viittaavat binääriluvuissa esiintyvään ykköseen. En oikein tiedä miksi pelkkiä numeroita hehkutetaan niin paljon, kun ei tässä päivässä muuten ole mitään erityistä. Kaipa se on joillekin merkityksellistä ja ilmeisesti myös minulle kun siitä vaivauduin kirjoittamaankin.

111111

Muistan kouluaikoina kun oli tapana huutaa ”LEET” tai ”KELLO ON LEET!” aina kun kello löi 13:37. Olihan se hauskaa. Ja onhan tämäkin päivä hauska. Tällaisena päivänä olisi ihan hauska mennä naimisiin tai keksiä jotain pöllöä. Ainakin päivän muistaisi aina. Ensi vuonna tapahtuu 12.12.12 tällä kaavalla viimeisen kerran sataan vuoteen. Se päivä tuntuu ehkä vieläkin merkityksellisemmältä. Eipä tässä muuta kuin hyvää uutta vuotta nörteille ja railakasta perjantaita!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Pinatapai

    20.02 2002 klo 20.02 oli vielä kiinnostavampi ajankohta: täydellinen palindromiaika!. Näitä sattuu harvemmin, edellinen oli joskus keskiajalla – tai näin ainakin väittivät uutisissa :P

    11.11.11. klo 11.11.11 sentään toistuu kyllä joka vuosisata – myös vuonna 2111…

  2. Rolle

    Hehe, joo. Mutta meidän aikana toistuvia ei ole kovin montaa.