Nokia X6 Comes With Music

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Vaimoni voitti Facebookin arvonnasta Nokia X6 Comes With Music -matkapuhelimen, jota olemme tässä pari päivää ahkerasti testailleet. Puhelimia nyt pyörii muutenkin joka nurkassa, joten vakituiseen käyttöön tämäkään luuri ei välttämättä tule. Itselleni ainakin (vielä) Nokie E90 Communicator on paras mahdollinen puhelinvaihtoehto. Mutta palataanpa siihen X6-puhelimeen. Puhelin on ulkonäöltään oikein hieno. Tulee ensimmäisenä mieleen Applen kosketusnäytölliset keksinnöt, kuten iPod Touch ja iPhone.

Puhelimen näyttö on mukavan suuri ja kirkas. Sen koko on 3,2″ ja se on tehty naarmuuntumattomasta lasista. Kosketuksesta ei tunnu jäävän kovin herkästi edes sormenjälkiä. Puhelimen aloitusruutuun saa helposti lisättyä ihmisiä pikavalintaruutuihin. Kavereista voi myös näppärästi ottaa kuvan ja liittää sen tietoihin.

S60 5th edition Symbian OS 9.4 -käyttöliittymä on heti alkuun mukavan oloinen. Se muistuttaa hieman vanhaa Symbiania, mutta on silti huokailevan uuden näköinen. Kosketusnäyttöön on aluksi tottumista, mutta se ei käyttöä tunnu haittaavan. Eniten totuttelemista on erityisesti näppäimistössä.

Tarkka valokuva Nokian uudesta X6 Comes With Music -multimediapuhelimesta.

Mikä parasta, puhelimen (ainakin tämän) mukana tulee ominaisuus ladata rajattomasti musiikkia Nokian Storesta vuoden ajan. Puhelimeen saa liitettyä kätevästi ihan tavallisen 3.5mm-plugilla olevat kuulokkeet. Mukana tulee hyvän oloiset ja tukevat oikeat kuulokkeet, ei mitkään nappipilipalit. Äänenlaatu on loistava, riippuen tietysti hieman siitä mitä kuulokkeita käyttää.

Viiden megapikselin kamera tuo mukavan lisän puhelimeen. Itse asiassa puhelin käy jo pokkarista, sillä saa otettua todella hyviä kuvia siihen nähden että laite on vain puhelin. X6:ssa on tietenkin myös perussovellukset, kuten Herätyskello, Muistutukset, Laskin, Kalenteri, Muunnin, Muistio, Tehtäväluettelo ja vähän extraakin. Eniten pidän siitä että Symbian tukee ensimmäisiä kertoja suoraan mm. Facebookia, Gmailia ja Google Kalenteria ja ne saa integroitua puhelimen etukannen näkymään. Datapaketin omaaville erittäin hyvä asia.

Kokonaisuutena X6 on hyvä puhelin, mutta se on kuluttajalle vielä melko kallis. Viitisensataa euroa puhelimesta on vähän liikaa. Toisaalta, hyvään puhelimeen kannattaa satsata. En kuitenkaan käyttäisi tätä ensisijaisena puhelimenani, koska tarvitsen kiinteän qwerty-näppäimistön irkkaamiseen. X6:lla irkkaaminen on vähän sama kuin irkkaisi iPodilla/iPhonella: kirjoittamisesta ei tule kovin sujuvaa edes pitkän harjoittelun jälkeen. Hyvä ominaisuus on kuitenkin se, että iPuhelimen tapaan X6:n voi kääntää vaakatasoon. Hyvä puhelin totta tosiaan, mutta ei välttämättä se oikea juuri minulle, mutta ehkä juuri sinulle. (tarkka tuoteseloste)

+ Muotoilu, koko
+ Käyttöliittymä
+ Musiikki, äänenlaatu
Hinta
Kirjoittaminen, käytettävyys

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Särkänniemeen, Särkänniemeen | Rollemaa.org

    […] Facebookista. Miten hänellä käy tuuri jo toista kertaa “peräkkäin” (viime voitto joulukuussa). Tällä kertaa hän sai lahjakortin Särkänniemeen sivun “Koska Perhe on Tärkein” […]