Nimi kertoo kaiken – tai ei mitään

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Blogilistan blogeja selatessani tajusin kuinka hölmö ja naiivi nimi blogillani on (tästä on puhuttu aikaisemminkin). Rolleweb.net ei kerro mitään. Se on vain teini-ikäisen nörtin keksimä väännös lempinimestä ja yhdestä internetin käytetyimmästä englanninkielisestä sanasta. Rolleweb… voi huoh. Mutta jos vaihtaisin nimeä, joutuisin keksimään jonkun täydellisen nimen, enkä jaksa ryhtyä mihinkään minkä tähden pitäisi yht’äkkiä nähdä vaivaa. Mutta toisaalta jo pelkkä nimi voi olla ratkaiseva tekijä, sillä lukijan mielenkiinto herää todennäköisemmin jos toisen blogin linkkisivulla blogin nimeksi on ilmoitettu esimerkiksi ”Parta-Joosepin blogi” eikä vain mitäänsanomaton ”Rolleweb.net”. Uuden nimen voisi keksiä, mutta ei tosiaan jaksa. Ja silloin pitäisi tehdä myös nimeä kuvaava ulkoasu – ei nyt, kiitos. Täytyy kärsiä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä