MIUI pudottaa HTC Desire Z:n tuettavista laitteista

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

MIUI logoMIUI:n kehittäjätiimi Xiaomi teki huhtikuussa päätöksen lopettaa kehityksen Nexus One, HTC Desire Z, HTC Desire, Samsung Captivate ja Samsung Vibrant puhelinmalleille.

Tiimi keskittyy tällä hetkellä kiivaasti uusimman Androidversion Ice Cream Sandwichin kehittämiseen uudemmille puhelinmalleille. Tosiasia alkaa olla, että HTC Desire Z on jo vanha malli. Sikäli uskomatonta, koska iPhonenhan se piti olla tunnettu näistä laitteiden vanhenemisista. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että MIUI ei enää päivity. Itsekin sen huomasin reilu kuukausi sitten, kun automaattisia päivityksiä ei enää tullut. Aiemmin niitä tuli joka ikinen perjantai.

Onneksi Androidin erottaa iOSista se, että nörtit pääsevät vapaasti kehittelemään yhteensopivaa versiota. Kokeilin jo erästä, mutta en vakuuttunut. Hiljattain löysin uudemman, mutta en ole vielä jaksanut kokeilla. Perinteiset sanonnat sopivat hyvin tähänkin: ”Don’t fix what is not broken” tai ”don’t update if it works just fine”.

Uusin Gingerbread-MIUI on vielä aika uusi ja toimii loistavasti. Toivottavasti toimii myös jatkossakin, tuen loputtua. Uusinta versiota mirroroidaan yhä pitkin nettiä, mm. täällä ja asennusohje löytyy yhä Rollemaasta. Jos jostain syystä MIUI:ta et enää löydä Zetalle, minulta saat. Itse en enää usko pystyväni luopumaan MIUI:sta, siksi tämä uutinen oli harmi. Siihen asti kun vanha toimii, käytän sitä hamaan tulevaisuuteen. Muussa tapauksessa runttaan uusimman MIUI:n Zetaani vaikka väkisin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Jussi

  Onko tolle viimeisimmälle toimivalle versiolle jotain Gittiä? Voisi mirrorata sen Githubiin.

 2. Rolle

  Ei taida olla muuten.

 3. Drebler

  Oletko löytänyt jo uutta parempaa versiota Miui:sta?

 4. Rolle

  Kiitos kysymästä. Tätä kokeilin, mutta sisälsi vielä jonkin verran bugeja, eikä ollut niin smoothi. Odottelen vielä josko tuo tuosta paranee. Kokeilin myös aiemmin tätä ja tätä, mutta olivat molemmat sen verran ärsyttävän bugisia että en jaksanut pitkään pitää, lisäksi kehitys on noissa molemmissa tällä hetkellä jäissä kun devaajilla ei riitä aika. Tuo MIUI Light vaikuttaa lupaavalta ja päivittyykin tiuhaan, viimeksi eilen. Odotan kun saavat viralliseen versioon kaikki ärsyttävimmät fixit korjattua, kun ei jaksa noita erillisiä fixejä aina tuupata. Lisäksi vähän harmittaa kun mitään ”virallista” ICS:ää ei ole (ainakaan vielä) zetalle vaan kaikki on yhdestä devaajasta kiinni. No mutta odotellaan.

 5. Näin roottaat ja asennat MIUI:n HTC Desire Z:n Android-versiolle 2.3.3 | Rollemaa.org

  […] 2.2.17, mutta lukiessasi varmasti uudempi, MIUI nimittäin päivittyy viikottain) Edit 14.12.2012: MIUI on lopettanut tukensa HTC Desire Z:lle keväällä 2012, mutta ROM toimii yhä täysin, itselläni bugittomasti. Päivityksiä ei siis enää tule. MIUI on […]