Mitä ulkonäkösi kertoo sinusta?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Olen jonkin verran seurannut muotia ja LIV-kanavan ulkonäköön liittyviä ohjelmia, mikä saattaa olla hieman outoa tällaiselta hevimieheltä. Olen alkanut ajattelemaan enemmän ulkonäköä, vaikka itselleni en juurikaan mahda mitään. Olen tällainen, koska haluan olla.

Eräässä ohjelmassa yritettiin muuttaa tyyliä asiallisemmaksi. Olisiko ollut joku keski-iän ylittänyt kotiäiti joka pukeutui ”hutsumaisesti” alusvaatetyyppisiin vaatteisiin, tai jopa ihan oikeisiin alusvaatteisiin. Katsoin jaksoa hieman myötähäpeillen, sillä nainen oli saanut aivan vääränlaisen kuvan tyylistä, jos edes oli järjissään. Kieroutunut minäkuva hänellä ainakin selkeästi oli. Sitä ohjelman juontajat yrittivät oikoa ja onnistuivatkin melko hyvin.

Melkein kaikissa ulkonäköä käsittelevissä keskusteluissa tulee jossain vaiheessa esille kysymys Mitä ulkonäkösi kertoo sinusta? Olen miettinyt millaisia ajatuksia minä herätän ohikulkijoissa. Tänään kävimme ulkona ja vaimoni otti minusta pitkästä aikaa uuden kuvan (oikealla).

Minä 8.9.2010

Minä 8.9.2010

On hyvin vaikea ajatella objektiivisesti millaisia viestejä lähetän muille ihmisille ulkonäölläni. Tukkaa olen kasvattanut tietoisesti lokakuusta 2006, housuja minulla on varmaan noin viidet kaiken kaikkiaan, paitoja vähän enemmän. Vaatteita minulla ei paljon ole, koska ne maksavat liikaa. Olenkin melkein aina säästänyt vaatteista, mutta silloin kun uutta ostan, ostan sellaista mitä pidän säännöllisesti. Jos minulla olisi rahaa, pitäisin varmaan jotain hevimuotiblogia.

Tyylini on muuttunut jo vuosia sitten vähän ”hevimäisempään” suuntaan. Olen halunnut pukeutua tällä asenteella jo kauan sitten, mutta omilleni muutettua vasta oikeasti ryhdyin siihen. Kai siinä oli taustalla vähän oman tyylin hakeminen ja minusta tuntui osaksi että vanhemmat myös hieman rajoittivat vapauttani olla miten haluan.

Hevi on minulle elämäntapa joka näkyy myös vaatetuksestani. Tykkään tukea oikeasti hyviä bändejä ostamalla heidän paitansa ja pitämällä sitä vuorokaudenympäri. Bändien logot keskellä rintakehää tuovat arvostusta ja herättävät keskustelua hevimaailmassa, mikä on mielestäni hyvä juttu.

Mitä tulee kysymääni kysymykseen, en osaa sanoa. Kai se on se yleinen ”joku hevari”. Riippuu ihan ihmisestä. On luultu ikäistäni vanhemmaksi ja ikäistäni nuoremmaksi. Kerran mennessäni R-kioskin pelikoneelle huomasin koneen olevan epäkunnossa ja vaihdoin konetta. Myyjä katsoi koneen vaihdon epäröinniksi ja tuli kysymään papereita. Siinä vaiheessa hieman ihmettelin, että näytänkö todella alle 15-vuotiaalta.

Kerran Siwaan mennessä minulta tultiin kysymään ”Anteeksi, mutta paljonko housusi painavat?”. Käytin silloin Dark Starin remmihousuja ketjuineen päivineen. Rupesi naurattamaan, enkä oikein tiennyt mitä sanoa. ”Varmaan kilon”, taisin tokaista.

Omasta mielestäni näytän ihan hyvältä ja tyylini on tarpeeksi persoonallinen eikä turhan karu. Joskus tulevaisuudessa aion panostaa tyyliini enemmän. Tällä hetkellä ulkonäköni on kuitenkin hieman toisarvoisempaa. Vapaa-ajalla me hevimiehet emme välitä jos päällä on toista viikkoa samat housut, kunhan näyttää hyvältä omasta mielestä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Jyri Väätäinen

  Jostain kumman syystä minulta kysytään joskus kaupassa juttuja englanniksi. Esimerkiksi kassaneito saattaa tervehtiä englanniksi sanomalla hei englanniksi. Kyllä, minun aksentti varmaan siitä kertoo jotain, mutta puhun tietääkseni suomea heille.

  Kerran Tampereen keskustan K-marketissa:

  Minä: Hei
  Kassatäti: Hi
  Kassatäti: X euros and X cents
  Minä: Puhun ihan suomea
  Kassatäti: Ai, sori… X euroa ja X senttiä
  Minä: Hei
  Kassatäti: Hei

  Olen oikeastaan jo tottunut tähän, että jotkut kassatädit puhuvat välillä englantia. Venäläisestä aksentista kun ei helposti pääse eroon, vaikka kuinka kauan Suomessakin asuisi…

 2. jon|-

  ”Bändien logot keskellä rintakehää tuovat arvostusta”

  Anteeksi mutta tälle repesin. En koe tarvette perustelua tälle. ”Burzum rinnassa eli saletisti hot?

 3. rolle

  jon|, Heh, huomioi koko lause: ”Bändien logot keskellä rintakehää tuovat arvostusta ja herättävät keskustelua hevimaailmassa, mikä on mielestäni hyvä juttu.”.

 4. elli

  Vau, oletpa tosi kivannäköinen! :) Ja hevityyli sopii sulle hyvin.

 5. rolle

  Kiitos paljon ellille lämpimästä kommentista! :-)