Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Zen

Joku sanoi jossain, että loman tarkoitus on unohtaa olevansa työssä käyvä ihminen. Sitä tuskin tapahtuu, ellei lausahdusta ota kirjaimellisesti töissä käymisen kannalta, nimittäin työmatkailua ei tule lomalla harrastettua. Vesa Keskinen taas aikoinaan sanoi, että paras työpaikka on sellainen, joka ei tunnu työltä vaan lomalta. Sinällään olen siis onnekas, kun saan koodata sekä lomalla, että vapaa-ajallakin. Se on minulle yhtä aikaa työ, harrastus ja nautinto.

Lomapäiväni päiväsuunnitelman tehtäviä en yleensä laita kalenteriin, sillä tekemistä on niin vähän – ja tarkoituksella. Loman idea omasta mielestäni onkin, että tekemistä on vähemmän kuin normaalisti ja tilaa joustolle tai tekemättömyydelle löytyy arkea enemmän aikaa. On suorastaan mahtavaa vaan olla Zen, eli istua, katsoa ympärilleen ja tyhjentää ajatuksensa. Minä en tähän tarvitse erillistä asentoa, tilaa, aikaa tai paikkaa. Alan oppia.

Lomapäivän vakiotekemiset:

  • Aamupala
  • Juoksulenkki
  • Vitamiinit
  • Päiväkirja/reflektointi
  • Budjetti ajan tasalle
  • Siivoilurutiinit

Näihin kuluu murto-osa päivästä. Lopun voin päättää vapaasti ja hetken mielijohteesta.

Tässä kirjoituksessa on 176 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää