Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Vaunu, jota ei ollut olemassa

Nukun niin hyvin kuin hotellissa voi nukkua. Aikainen aamupala ja hotelliaamiaiselle. En välitä tänä viikonloppuna kaloreista, joten otan kaikkea. Syömme rauhassa, höpöttelemme vaimon kanssa niitä näitä ja otan vielä santsikupin kahvia.

Pian kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme tarpomaan ulos tuiskeeseen. Tällä kertaa olen katsonut ennalta HSL:n applikaatiosta reitit ja linjat valmiiksi. Olemme päättäneet viettää aamupäivän Mall of Triplassa, jossa kumpikaan ei ole käynyt koskaan aikaisemmin. Linja-autolla Tikkurilaan ja sieltä lähijunalla Pasilaan suoraan ostoskeskukselle.

En hirveästi jaksaisi kierrellä, mutta kävelemme joka kerroksen läpi. Paljon on kauppoja. Vaimo haluaa teekaupasta teetä ja jostain hipsterikaupasta sukat. Itse en tarvitse mitään. Kahvihammasta kolottaa jälleen, joten suuntaudumme Fazerin kahvilaan. Otan Fazerin Sinisen Cappucinon ja vaimokin intoutuu kahvinjuojaksi kun tarjolla on lempisuklaalla, Geishalla varustettua Lattea. Päätämme vetää aivan överiksi ja ostaa päälle vielä Pätkis-versiot laskiaispullasta. Tuhat kaloria, kiitos nam.

Loput kiertelyt ja sitten burgerille. Ei oikeastaan ole edes kova nälkä, mutta edessä on pitkä junamatka Jyväskylään, joten jotain pakko syödä. Höpsis näyttää tien käsintehtyjen hampurilaisten äärelle. Arvon aikani ja päätän ottaa chiliburgerin mediummiinuksena, vaikka en ole syönyt punaista lihaa miesmuistiin. Syön hampurilaisesta vähän yli puolet ja sitten alkaa hengästyttää. Hiki valuu otsalta. Olo on kuin sepelvaltimotautipotilaalla. En saa happea. Pidän tauon ja sönkötän rouvalle siitä, että punainen liha ei enää sovi minulle. Haukkaan viimeisen palan, mutta puistattaa. Sylkäisen palan paperiin ja ihmettelen, mitähän minulle on oikein tapahtunut… Olen vieroittautunut naudasta ja possusta. Syön jatkossakin siipikarjaa ja mereneläviä, niistä ei mene kroppa solmuun.

On aika lähteä junalle. Kuudes vaunu puuttuu junasta ja meidät ohjataan ravintolavaunun yläkertaan. Saamme lokoisat ja tilavat istumapaikat vaunun takaosasta. Väsymys painaa ja olen iloinen, että reissu on takanapäin. Kannatti silti käydä. Eilisillasta tähän iltaan ahdistuskin on pysynyt aisoissa. Lapsillakin oli onnistunut viikonloppu mummolassa. Ensi yönä uni maittaa kaikilla.

Tässä kirjoituksessa on 341 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää