Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tyttären syntymäpäivä

Jostain syystä sisäisen kellon sekoilu jatkuu edelleen. Heräsin nimittäin ilman mitään syytä täsmälleen samaan aikaan kuin eilen, kolmen jälkeen yöllä. Ärsyttävää.

Päivä on kulunut vähän liiankin nopeasti. Vähän kaikkea päässyt tekemään. Tytär täyttää tänään 13 vuotta, onnea Lotta! Ensimmäisenä herätessään lauloin totta kai onnittelulaulun. Hommasin hänelle keltaisen Mahalo-ukulelen ja headsetin pelailua varten. Olivat mieluisat lahjat. Lotta ja soitin, sitä on mukava kuunnella.

Pöydät ovat notkollaan herkkuja. Ei tarvitse syödä kuin muutamat fasupalat niin illan kalorimäärä on täynnä.

On jotenkin mukavaa, että ambivertti tyttäreni ei halua kotijuhlia. Menevät kuulemma kavereidensa kanssa syömään myöhemmin. Tyttö viihtyy enimmäkseen omassa rauhassa.

Tein lapsilleni huvikseni huuhaa-persoonallisuustestit muutama päivä sitten. Ei minulla siihen mitään erityistä syytä ollut. Oli mukavaa kysellä kummaltakin vuoron perään kysymykset ja tarkistaa miten hyvin tunnen omat lapseni. Kaksitoistavuotias Kolmetoistavuotias Lotta on ENFP-T, 54% ekstrovertti. Kahdeksanvuotias Manu on horoskoopinomaisen testin mukaan INFJ-T, 90% introvertti. Minä ja vaimoni olemme molemmat INFJ-A, 70-80% introverttejä.

Persoonallisuustesti on lähinnä suuntaa-antavaa ”millainen eläin olet?” -tyyppistä viihdykettä. Me olemme kuitenkin paljon monimutkaisempia olentoja kuin mikään yksittäinen piirre yksinään määrittää. Pääasia, että tiedämme itse ketä olemme.

Tässä kirjoituksessa on 219 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää