Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Hallittu kaaos

Kalenteriin ei mahdu kaikkea. On se ainakin järkevöitynyt siitä maanantaista, jossa oli aivan liian pieniä palkkeja. Kalenteriin liitetyssä tehtävälistassa on se hyvä ominaisuus, että tulee oikeasti tehtyä vain ne asiat joita ehtii tehdä päivän aikana. Nimittäin kaikkea ei ehdi. Ei millään. Tästä ”uudesta” tavasta (koko vuoden oikeasti ollut käytössä) pitäisi kirjoittaa pidemmästi. Paremmalla ajalla. Sitten joskus.

Normipäivä. Miten on jo torstai? Päivän työtehtävät vähän poukkoilevat. Tehtävä aina odottaa jotain minusta riippumatonta. Yritän taklata niitä mitä pystyn. Sen pitää riittää.

Työt venyvät iltakuuteen. Lopulta menee iltaseitsemään, kun pitää jotain välissä syödäkin. Kellon viisarit vilistävät eteenpäin.

Seitsemän jälkeen otan vaimon mukaan ja lähdemme noutamaan saapuneita henkilökorttia ja passia. Ne pitävät valtuuttaa, koska henkilöllisyyden todistamiseen tarvitsee henkilökortin tai passin – jotka siis ovat juuri ne, joita olen hakemassa. Siispä vaimo valtuuttaa. Noudettuamme paperit palaamme kotiin, vaikka alunperin oli tarkoitus käydä ostamassa PlayStation 4:een uusi kiintolevy. Clas Ohlson on menossa kiinni, eikä siellä myydä muuta kuin kalliita SSD-levyjä. Päätän hakea huomenna Multitronicista HDD:n.

Olen lähdössä kesäkuussa Portugaliin WordCamp Europeen. Viimeksi kävin ulkomailla vuonna 2019, Israelissa sirottelemassa isäni tuhkat ja Berliinissä, WordCamp Europe 2019:ssä. En hirveästi tykkää matkustella, mutta pitkästä aikaa on mukava nähdä jotain uutta.

Portugalissa en ole käynyt koskaan aikaisemmin. Hieman jännitän matkaa, mutta olen aina jännittänyt. Ei auta yhtään, että katsoin joku aika sitten kohutun Boeing-dokumenttielokuvan. Lentolippuja ostaessa varmistin, ettei lentokonekalustossa ole Boeingia. Finnair ja Air France ovat luotettavia ja käyttävät mm. Airbusia. Boeing on boikotissa.

Loppuisipa tämä vauhti jo. Maaliskuussa on mielialapäivyrini mukaan ollut vain kaksi päivää, jolloin ei ole ahdistanut laisinkaan. Päivissä on aivan liikaa sisältöä. Haluaisin jonnekin metsään tai vuorille, yksin, rauhassa. Välillä tuntuu, että en voi hengittää. On jotenkin niin tukala olo henkisesti. Terapeutitkin ovat kaikki kiven alla.

Kaikki on hyvin.

Huomenna on uusi päivä.

Tässä kirjoituksessa on 355 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää