Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tulessa

Viime päivinä lokikirjat ovat olleet mitäänsanomattomia. Se johtuu siitä, että päivät menee kuin sumussa. Asioita vaan tapahtuu, yksi toisensa jälkeen. Illasta olen intoutunut koodaamaan. Heti kun lopettelen työt viiteen mennessä, siirryn Linux-koneelleni ja avaan koodieditorin… ei kovin järkevää eikä tervettä tässä tiltissä, mutta minkäs sitä luonnolleen mahtaa.

Joku vinkkasi alkuviikosta Blueskyssä firesky.tv:n, jota jäin maagisesti katsomaan. Kuin vanhanaikainen vilkas IRC-kanava, Kiss.fm:n chatti tai Twitchin livestream-chat… jotenkin hypnoottisen näköinen. Koska en ole Blueskyn fani, päätin koodata vastaavan Mastodonille. Ei ollutkaan ihan niin helppoa, eivätkä JavaScriptin EventSource ja text/event-stream -mimetyyppi ole entuudestaan tuttuja. Siispä opiskelemaan.

8 tuntia myöhemmin valmis tuote: Fedionfire.stream. Ihan omin pikku kätösin tein, ottaen hieman mallia joidenkin muiden vanhoista tekeleistä.

Viimeksi koodasin muuten myös lämpötila-antureihin käppyrät. Luulin, ettei ole ApexCharts niin hyvin hallussa, mutta olikin yllättävän helppoa.

Näin taas unohtui syödä ja nukkua. Kello on 01:57 ja torstaiaamu alkaa terapialla. Tätä tämä taas on.

Ehkä lomalla en koodaa niin paljoa (tähän se gif, jossa naiselta purskahtaa juomat suusta).

Elämä on tulta
En jaksa enää juosta
Hakekaa minut pois täältä
Tehkää päivistäni arvokkaita

Elämä on tulta
En jaksa enää juosta
Hakekaa minut pois täältä
Tehkää päivistäni arvokkaita

Elämä
Tulta
En jaksa
Enää juosta
Elämä
Tulta
En kanna
Enää huolta

Tässä kirjoituksessa on 243 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää