Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Titityy

Hetkinen? Mitä nämä 13 tuntiset työpäivät ovat? Itsepähän tähän ryhdyin. Kaksi harjoittelijaa meillä Dudella perehdytettävänä, palvelinpäivitys osa 1 ja osa 2.

Haluaisin keskittyä enemmän tuottavaan. Ja sellaiseen konkreettiseen rahaa tuottavaan asiaan. Tiedän että suurin osa työstäni on sellaista, mutta juuri nyt aikaa menee lähinnä teknologiaan ja työntekijöihin. Tiedän, että se on kuin laittaisi rahaa pankkiin kasvamaan korkoa tulevaisuuteen. Kyllä se sieltä vielä tulee se palkinto.

Ehkä eniten harmittaa se kysymys, että tarvittiinko tähänkin taas joku uusi kynnys ylitettäväksi? Tiedän tähän jo vastauksenkin: Tarvittiin. Mutta uskon, että enää on jäljellä tämä kynnys ja sitten alkaa helpottaa. Toivottavasti asiat myös menevät näin ja toivottavasti sama tapahtuu kotiarjessa. En enää jaksaisi epäonnistua yrittäjänä, perheenisänä, aviopuolisona. Tuntuu, että kompastuminen on niin lähellä. Joskus voi käydä paskakin mäihä. Ei elämä pelkkää hyvää tuuria ole. Voitin jo kerran lotossa, kun synnyin tähän universumiin. Kaikki sen jälkeen on ollut plussaa.

Bonnie Prince Charlie sarjasta Outlander.
Charles Edward Stuart, a.k.a. Bonnie Prince Charlie. ”Mark me!”

Haluan olla optimisti.

En ole nukkunut hyvin sitten perjantain ja lauantain välisen yön. Viime yönä nukuin vähän päälle kolme tuntia.

Se tunne, kun lukitset iltayhdeksältä toimiston ovea kotiavaimellasi. Kun kävelet kotiin väärään suuntaan. Kun kävelet kauppaan ja ihmettelet miksi olet siellä. Kun teleporttaat kotiovellesi ja avaat kotiovea työavaimellasi. Kun laitat suklaalevyn pakkaseen ja pakastepizzan jääkaappiin…

Asiat ovat selvästi hieman vinksallaan.

Tässä kirjoituksessa on 267 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää