Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tiistai

Päivän nostot:

  • Simplenote vaihtui Standard Notesiin – Käytän päivittäin macOS:aa, Linuxia, Windowsia ja iOSia, joten muistiinpanosovelluksen on toimittava kaikkien välillä johdonmukaisesti. Simplenotesissa muistiinpanot ovat ”yhdessä läjässä” eikä ole muotoiluasetuksia. Nykyään kaipailen myös selkeää struktuuria ja muotoilua yhdistettynä simppeliin näkymään, siihen SN vaikuttaa täydelliseltä. Salaus yms. plussaa.
  • Olin vieraana Vikasietotila-podcastissa, tästä kuuntelemaan. On hämmentävää päästä vieraaksi podcastiin, jota itse fanittaa. Esittelin itseni hölmösti alkuun ennen kuin nauhuri oli päällä ja jermut totesivat, ”kyllä me tiedämme kuka olet”. Kaikki tietävät apinan, mutta apina ei ketään.
  • Euroviisut alkavat pian. Klassinen kisastudio tiedossa Lotan kanssa.

Tänään on satanut rakeita, lunta ja vettä sekä paistanut aurinko. Merkillinen päivä toukokuun 7. päiväksi.

[Äiti keskeytti tekstin puhelinsoitolla tätä kirjoittaessa, ihana äiti huolissaan siitä miten meillä menee. Ei hääppöisesti aina, mutta työkaverin sanoin (ironisesti lausuttuna): ”Jos et jaksa, koita vaan jaksaa”.]

Tässä kirjoituksessa on 167 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää