Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tietoisuuden tuskaa

Vähän vaisu päivä. Tuli katsottua keskiverto elokuva, videopelit sujuivat keskiverrosti ja koko päivä on ollut kaikenkaikkeaan mitäänsanomaton.

Aloitin tekemään inventaariota kaikista kodin tavaroista eilen illalla. Miksi? En minä tiedä. Nämä ovat näitä rollemaisia juttuja. Koitan päästä lopustakin turhasta roinasta eroon ja minua kiinnostaa tieto kuinka paljon tavaraa tähän huusholliin mahtuu. Välillä tuntuu, että tällaiset asiat lisäävät ahdistustani, mutta toisaalta en osaa olla ilmankaan tilastoja ja numeroita. Olen aina pyöritellyt niitä. Joskus ne ruokkivat mielialaa myös parempaan suuntaan.

Sanonta ”Tieto lisää tuskaa” liittyy enemmänkin siihen, että se lisää tuskaa heille, jotka eivät pidä tiedosta. Minä rakastan tietoa. Kaiken voi listata ja kaikesta voi piirtää käppyrää. Tieto on siitä kätevää, että sen avulla voi tehdä paljon hyvää. Sitä voi käyttää asioiden kehittämiseen. Jos ei tiedä, saattaa olla autuaampi, mutta myös tyhmempi päätöksissään. Tieto on voimaa.

Silti, välillä toivoisin edes hetken, että en olisi tällainen.

Things are going well in my life aside from the crippling anxiety it will  all come crashing down. | Confession Ecard
Meemi kuvaa hyvin jokapäiväistä elämääni.

Tässä kirjoituksessa on 180 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää