Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Tavoitteita

Heräsin ennen kelloa 6:20, vaikka nukahdin vasta yhden maissa. Aika vakiot viisi tuntia. Aamu on ollut ahdistava, kun väsynyt tokaluokkalainen heittäytyi ilmeiltään ja ääniltään aggressiiviseksi. Joskus jo tuollainen pieni arkinenkin asia saa ahdistusmöykyn liikkeelle.

Tänäaamuna ensimmäisenä mietin missähän kohtaa mahdan olla viikkotavoitteita. On ollut jotenkin super hetktinen viikko, niitä sellaisia, joina tuntuu että on tehnyt vaikka mitä ja samaan aikaan ei mitään järkevää. Viikon päälistani on seuraavanlainen:

  • Asiakasprojektia 1 eteenpäin
  • Kaikki muu kuin asiakasprojekti 1 (asiakaspalvelu, mahdolliset sälät, toivottavasti ei hirveästi ylimääräistä kuitenkaan)
  • Asiakasprojekti 2 ja 3 jutut keskiviikkona

Matalamman prioriteetin listallani on 37 tehtävää, joista 8 on päivättynä tälle päivälle. Osan taas lykkään eteenpäin, osan teen iltapäivästä, jos ehdin.

Mietin myös kuinka kirjoitan CSS:ää, joka on lempijuttuni. Kaikki tuntuvat tykkäävän TailwindCSS:stä, mutta se muistuttaa minua liikaa valmispaleteista kuten Bootstrap HTML-classeineen. Adam Wathanin kirjoitus sai miettimään aihetta lisää. Ehkä kirjoitan tästä enemmän rolle.design-blogiini, jonne aihe sopii paremmin.

Muutama ammatillinen kirjoitusidea olisi myös firman blogiin. Kehitettäviä asioita olisi miljoona, niin liiketoiminnan kuin tekniikankin kannalta.

Torstai on epätoivoa täynnä.

Tässä kirjoituksessa on 201 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää