Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Taistelu aikaa vastaan

Meinasin myöhästyä. Parin kuukauden kirjoitusputki oli katketa. Tein töitä tänään kirjaimellisesti koko päivän ja tulin äsken vasta kotiin. Kyllä, tulin kotiin töistä noin puoli kahdeltatoista illalla. Tai siis yöllä. Hullun hommaa, mutta olenkin sairas mies.

Kelataan hieman taaksepäin. Tänään heräsin kuudelta ja lähdin aamulenkille, eli sama kaava kuin eilenkin. Sää on ollut tänään erittäin tuulinen ja liukas, sillä ulkolämpötila on lauhtunut kunnolla. Piti hidastaa vauhtia satamassa, jotta en olisi liukastunut. Mutta samalla hetkellä tuuli heitti pipon päästä.

Yhdeksän aikaan kävin rouvan kanssa ottamassa kolmannen koronarokotteen. Ei ole vieläkään juuri oireita tullut, mutta hieman kipeähän tuo vasen käsi on. Onneksi nukun oikealla kyljellä. Hoitohenkilökunta sanoi, että ei kannata lenkkeillä kolmeen päivään. Kysyin vielä erikseen, milloin voisin taas lähteä aamulenkille. Kuulemma sunnuntaina vasta, sydäntulehdusriskin vuoksi. Katkeaa hyvä kymmenen päivän lenkkiputki, mutta arvostan terveyttäni ja uskon hoitohenkilökuntaa. Mieluummin valitsen terveyden kuin jonkin uudenvuodenhaasteen läpäisemisen. Aina voi ottaa vaikka helmikuun juoksuhaasteen itsekseen uusiksi.

Töissä vilskettä ja vilinää. Tänään oli tarkoitus asentaa uusi palvelin, mutta pääsimme sen kimppuun vasta lounaan jälkeen. Samalla jatkoimme asioiden dokumentointia. Mitä kattavammaksi dokumentaatiota kirjoittaa, sitä enemmän huomaa siinä puutteita. On jännä juttu miten paljon sitä osaakaan, mutta miten vähän on laittanut järjestelmällisesti tietoa ylös. Jatkossa tämä(kin) asia on mintissä.

Jouduimme vaiheistamaan asennushommien toisen osan ensi viikolle, niin paljon on tekemistä. Ainakaan työt eivät lopu ja tekeminen on mielekästä.

Päivää ei jäänyt hirveästi jäljelle. Kotiin tullessani kaikki olivat jo nukkumassa. Hetken ihmettelen, että mitähän oikein tapahtui ja miksi. Joskus näitäkin päiviä tarvitaan.

Huomenna on hieronta heti aamusta maailman parhaalla hierojalla. Pitää aina tässä kohtaa sanoa, että minua hieroo sama ihminen, joka on ollut hieromassa F1-formulakuljettajia. Aika hullua sekin.

Valitsin myös olla huomenna etänä. Ehkä kotitoimistolla pääsee laskeutumaan tuurilla mukavammin perjantaihin, kun koko viikko on ollut aikamoista sosialisoimista ja myllyä.

Silmät painuvat kiinni. Toivottavasti ensi viikon palvelinhommissa ei mene ihan koko päivää… Onneksi kalkkiviivat häämöttävät.

23:51. Over and out.

Tässä kirjoituksessa on 381 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää