Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Sunnuntairentoilua

Epäilen, että GeForce Game Ready-näytönohjainversio 511.23 aiheuttaa ongelmia, sillä eilen kahdesti Overwatchia pelatessa joko jäätyi tai kaatoi pelin klassisella ”Rendering Device Lost” -ilmoituksella. Jätin pöytäkoneen yöksi päälle koko koneen cloud backuppia varten, mutta aamulla odotti musta ruutu, jonka keskellä kryptinen ”Windows – Application Error” -ilmoitus, jonka teksti: ”The exception unknown software exception (0x0e0434352) occurred in the application at location 0x00000000755FB662.”. Tästä ei pääsyt eteenpäin, joten virtanappi pohjaan ja sitä kautta kone käyntiin.

Ajoin tavanomaiset diagnostiikat, eli RAM-testit ja kiintolevytestit, mutta niissä ei ilmennyt mitään. Tietokone on siis joulukuussa 2020 ostettu, eli aivan pränikkä. AMD Ryzen 5 5600X 6×4000 MHz prosessorissa ja GeForce RTX 3070 8GB muistilla varustettuna ei pitäisi laskentateho ihan heti loppua kesken. Ennen näitä ei ole oikeastaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Seuraavana kokeilen aiemman ohjainversion asentamista. Jospa se korjaisi tilanteen.

Tänään pääsin aamulla taas lenkille. Heräsinkin ihan ihmisten aikoihin kahdeksan jälkeen silti kerättyäni kuuppaan tarvittavat kahdeksan tuntia unta. Enää ei maittanut uni pidempään. Hyvä näin. On mukava tunne, kun on yhdeksän jälkeen aamulenkki tehtynä, aamupala syötynä ja aamun askareet hoidettuina.

On äärimmäisen tärkeää, että viikonloppuisin pystyy lepäämään. Ettei ajattele mitään tuottavuuteen tai töihin liittyvää. Sillä sitä ehtii tehdä taas maanantaista perjantaihin vuorokauden ympäri. Perjantai-ilta, lauantai ja sunnuntai on pyhitettävä rentoilulle, niin jaksaa taas huomattavasti paremmin puristaa mailaa arkisin.

Tästä syystä en ole käyttänyt nyt iltoja ja viikonloppuja musiikin tekemiseen tai kirjan kirjoittamiseen. Tuottavimmillani olen soittanut pianoa, kirjoittanut tällaista ajatuksen virtaa tai käynyt lenkillä. Kaikenlainen ”ponnistelu” saa loistaa poissaolollaan viikonloppuisin.

Silti odotan sitä aikaa, kun ”lisätekeminen” ja sivuprojektit eivät ahdista ajatuksena, kun sitä aikaa olisi rentoilun päälle tehdä jotain muutakin tuottavaa kuin vain töitä. Sillä nyt tiedän, että jos elvytän kirja- tai musaprojektiani kunnolla, jää tätä tärkeää ”lojumista” nolla minuuttia, jolloin aivot eivät palaudu ja väsyn ja ahdistun päivittäin helpommin. Omien projektien hetki koittaa kyllä, mutta siihen voi vierähtää pidempikin aika. Töitä nimittäin riittää juuri nyt. Onneksi rakastan työtänikin.

Kirjoittaminen sujuisi toisaalta kaiken ohessakin. Seuraavana pitäisi kirjoittaa kustantajille uusi saatekirje, jossa pohjustan rahakirjaani vielä hitusen uskottavammin. Nyt on kättä pidempää, esimerkiksi Iltalehden lehtijuttu. Ehkä ensi viikonloppuna.

Mukavaa sunnuntaita!

Tässä kirjoituksessa on 399 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää