Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Sunnuntai, paitsi että on lauantai

Aivan sunnuntaifiilis, mutta se johtuu siitä, että torstaina oli firman bileet ja silloin oli perjantaifiilis.

Jostain syystä yöllä valvominen toistuu nyt kolmatta yötä putkeen, väsymyksestä riippumatta. Herään neljän jälkeen, kun Manu-poikani tökkii hereille. Kuulemma ikkunasta tullut yksinäinen hyttynen kiusaa, eikä hän enää saa unta. Laitan Family Linkistä puhelinaikaa poikkeuksellisesti aamuyölle, jotta saan itse jatkettua unia.

Nukun mistään mitään tietämättä yhteentoista asti. Poikkeuksellista minulle nykyään. Herätessä on hieman tuhnuinen olo, kuten aina on jos nukkuu pitkälle aamupäivään. Kahvia, ”aamupalaa” ja koneelle. Vaimolla on tänään takkujen huolto.

Tilaan Thomannista Lotalle vihdoin toivomansa basson, johon hän on säästänyt pari kuukautta. Maksan parin sadan ostoksesta lupaamani viisikymppiä omasta pussista. Tämän jälkeen laitan tilaukseen RoboRock S7 varaosat, jotta saadaan kodista taas siisti. Sitten vielä lapsilla on vierailu Lelukauppa Partasen uuteen liikkeeseen, jossa on jotain ohjelmaakin. Tänään palaa rahaa, mutta onneksi kaikki tuo raha on tarkkaan laskettua ja säästettyä.

Lenkille lähtö lykkääntyy, koska en viitsi jättää poikaa yksin kotiin. Mikäs siinä, roottailen tässä odotellessa OnePlus 8T -puhelintani. Android 12 on pilattu OxygenOS/OPPO-kombon myötä, eikä OTA-päivitykset enää kiinnosta, kun ne tekevät puhelimesta aina vain hitaamman. En olisi uskonut, että näinä aikoina saadaan tehokas puhelin jumittamaan näin pelkällä päivityksellä. Pankkisovellukset eivät yleensä toimi rootilla, mutta onneksi tähänkin on nykyään ratkaisu.

Loppupäivä on tiedossa kotioloissa harrastelua, musiikin kuuntelua, kirjan lukemisesta ja ehkä mäihällä vähän pelailua myös. Eilen oli hyvät Overwatch-compit pitkästä aikaa. Tai hyvät ja hyvät, mutta ainakin oli hauskaa.

Hyvää sunn…lauantaita kaikille!

Tässä kirjoituksessa on 291 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää