Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Sunnuntai irkaten

Pitkät yöunet takana, melkein kymmenen tuntia yhtäjaksoista tutimista. Älysormus sanoo, että tämä päivä on syytä levätä, sillä viikko ja lauantain treeni ovat vieneet veronsa. Lähdenkin heti aamupäivästä kahville vaimon kanssa. Perinteinen mustikkapiirakka ja latte.

Rupattelemme niitä näitä. Ahdistaa vain 12%. Kerron taas vaimolleni, kuinka iloinen olen siitä, että olen tällainen ja kuinka iloinen olen siitä, että olet tuollainen. Omalla tavallani. Tiedän faktana, että en olisi koskaan pärjännyt missään Tinderissä. Ällöttää lukea näitä. Miehet, käyttäytykää. Olen niin onnellinen, että tapasin oman vaimoni IRCissä. Ja että irkkaamme edelleen.

Koko päivä menee oikeastaan datailussa. Saan yhden issuenkin clousattua. Illalla lyhyt päivystyskeikka, kun muutenkin tulee istuttua Linux-koneellani. Kyllä minä vaan rakastan sitä, kun on näyttö täynnä komentorivi-ikkunoita.

Tähän loppuun klassikko.

2004: Our team stays in touch over IRC
2010: Our team mainly uses Skype, but some of us prefer to stick to IRC.
2017: We've got almost everyone on Slack, but three people refuse to quit IRC and connect via gateway.
2051: All conciousnesses have merged with the galactic singularity. Except for one guy who insists on joining though his IRC client."I just have set it up the way I want, okay?!"

Sunnuntain pisteet: 4/5.

Tässä kirjoituksessa on 142 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää