Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Muuttuvat laulut

Olenko tyytyväinen tähän kaikkeen? Oletko sinä? Minä olen. Ainakin enimmäkseen. Aina on hyvä kehittää ja kehittyä. Mutta pitkälle on myös päästy.

Maanantai – ja silti ahdistaa yllättävän vähän. Mukavaa nähdä, kun asiat edistyvät. Ehkä tilanne ei olekaan niin paha mitä alunperin ajattelin? Todellisuus on usein ruusuisempaa, kun huolet värittävät kuvaa ennakkoon.

Tuntuu, että olen ammattilainen. Minä osaan. Junani ei nytkähtele eteenpäin, vaan kulkee tasaisesti.

Eräs matkaneuvoja opetti, että on huonoa ammattitaitoa, jos juna ”nytkähtää liikkeelle”, niin kuin romaaneissa kerrotaan. Samaten juna on pysäytettävä niin tasaisesti, ”ettei verhot heilahda” vaunuissa.

Ote isäni tekstistä, ”Muuttuvat laulut”

On mukavaa nähdä aurinkoa, sen nousua ja laskua. Kevät tulee.

Tässä kirjoituksessa on 130 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää