Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ryhtiliike

Herään 5:45. Leap Fitnessin Sleep Trackerin älyherätys testissä. Ihan kiva. Yö on mennyt vähän nihkeästi, koska olen pyörinyt aamuyöhön asti. Luonnollista epätyypillisen viivästynyttä kronotyyppiäni on hankala väkisin vääntää eri muottiin.

Herään ajoissa, koska haluan taas aamurytmit käyntiin. Pakko tehdä ryhtiliike, vaikka alkuun jääkin vähemmän unta. Viime yöltä tunteja on kertynyt viitisen tuntia. Vaikka vihaan aamuja (ihan sama mitä sanot, aamut on aina perseestä), yhteiskunta pyörii sen varassa että ihminen herää aikaisin. Puolisollani on luontainen rytmi sellainen, että hän menee yhdeksän jälkeen maate ja herää siinä ennen seitsemää, joten olemme usein eri aikaan hereillä. Haluan tähän jotain muutosta.

Koska varusteet on nyt kunnossa, ennen kaikkea haluan juosta aamuisin. Tänään on mainio tilaisuus pukea uudet trikoot ja hupparin ja lähteä kiertämään järvi. Pieni kolmen asteen pakkanen, eikä ihmisiä missään. Todella mukava juosta. Saan pidettyä nopeaa vauhtiakin yllä, rapiat 5:30 minuuttia per kilometri, ei paha.

Viime aikoina kroppa on jotenkin krakaillut ja tajuan, että en ole juonut vettä kotona ollessa jostain syystä. Siispä testiin Waterminder. Rollen appinvaihtokausi on täällä taas.

Lenkiltä tultua vaimo tekee chia-kaurapuuroa. Yllättävän hyvää marjojen kanssa. Reseptin kysyin äidiltäni, jolla on tapana tehdä minulle samaista puuroa aina kylässä käydessäni.

Innostun tekemään myös vähän töitä MacBook Pro:llani. Lähinnä valmistelen huomista koulutusta, eipähän tule aamulla kiire tai mene sekoiluksi.

Viime vuonna toinen pääsiäispäivä on mennyt lähinnä filosofisia pohtien. Tänään se kuluu ilman mitään suunnitelmia. Ahdistus koittaa kurkkia välillä, mutta koitan työntää sen pois puuhastelemalla kivoja juttuja. Niitä ovat esimerkiksi avoin some, leffat ja pelaaminen.

Tässä kirjoituksessa on 298 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää