Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Pandoran boksi

Aamu on kaunis. Unta alla viisi tuntia, neljäkymmentäkahdeksan minuuttia. Saa luvan riittää. Vaimon kanssa aamukäppäilyt. Ihailen valonsäteitä, rantaa ja punaisia lehtiä. Aamupakkanen nipistää korvanlehtiä. En anna sen haitata.

Viritän töihin unix-version USA Tor + SOCKS5 + Pandora-clientistä. Morning Classic Rock soimaan. Kymmeneltä palaveriin. Koodia. Proikkarointia. Aspaa. Sähköposteja. Töitä. Myyntiä. Kaikenlaista. Hyviä juttuja.

Kello on yht’äkkiä kuusi ja toimisto pimenee. Viimeiset aspavastaukset, ovet säppiin ja syyslomalle.

Pyydän Synsamia hieman oikomaan silmälasien sankoja, jotka ovat painaneet korvan takaa ikävästi pitkin päivää. Omalla vastuulla, kuulemma. Kysyn, saanko itse kuumaa ilmaa taivuttamiseen. Se onnistuu. Saan ehkä vähän taivutetttuakin, vaikka noviisi olenkin.

Kotona bussiliput Karstulaan. Sitten vähän säätöä. Sama Tor + SOCKS5-setti Windows-koneelle, jotta saan iltajazzit soimaan:

Selkokielellä sanottuna tämä viritelmä kierrättää liikenteen Tor-verkon jenkkipalvelimien kautta, jolloin saan pääsyn Pandora-musiikkipalveluun, vaikka se on Yhdysvaltojen ulkopuolella blokattu. Pidän Pandorasta, joka soittaa ihan kaikkea musiikkia pelkän hakusanan perusteella.

Monesti en jaksa miettiä ”mitähän sitä taas kuuntelisi”, jolloin Spotifyn soittolistakohtainen tarjonta kyllästyttää. Joutuu aina etsimään mieluisen soittolistan, jossa on riittävä määrä biisejä. Yleensä soittolistalta löytyy jotain mitä ei halua kuunnella tai kappaleita on liian vähän, jotka alkavat toistamaan itseään parin tunnin päästä.

Haluan vain toistaa shufflella jotain uutta, kaikkea maailman musiikkia ilman mitään rajoituksia. Tämä onnistuu Pandoralla, joka myös oppii kuuntelutottumukset ja tarjoilee aina uutta kuunneltavaa.

Musiikin kuuntelu on jäänyt viime aikoina toisaalta todella vähälle. Kolmekymppisenä nautin hiljaisuudesta. Nuorempana soi musiikki aina. Enää en jaksa. Töissä on taustamusiikki ja iltaisin rauhoitun joskus musiikin avulla. Mutta mieluummin soitan itse tai istun kokonaan hiljaisuudessa.

Työkaverit kysyivät mitäs syyslomalla? Vastasin, että en tiedä, mutta ei ainakaan töitä.

Tässä kirjoituksessa on 303 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää