Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Päivä 3: Overwatch

Flunssapäivä 3. Locke & Keyn kakkoskausi tuli katsottua yöllä kokonaan. Valvoin myöhään, koska en saanut flunssailultani unen päästä kiinni. Nenä oli koko yön tukossa ja aukesi vasta aamulla. Heräsin ensimmäisen kerran kuuden aikaan, mutta jatkoin sitten unia. Noin 10 tuntia katkonaista unta.

Aamupalajogurtti loppu, joten eipä syöty sitten aamiaista. Bang Energiajuoman korkkaus ja servulle. Heti ensimmäisestä pelistä Play of the Game, katso alta:

En yleensä näitä kehtaa tallentaa, koska olen pahanen Gold-pelaaja, mutta nyt oli voitto hiuskarvan varassa ja hoksottimet pelasivat. Pelaan Competitivea mielelläni puhtaasti pelaamisen ilosta ja olen kaikille pelissä kiltti. Liian moni pelaa ”tosissaan” ja etenkin Overwatch on tunnettu toksisuudestaan. Jos joku mokaa tiimipelissä, silloin syytellään mieluummin yksittäistä pelaajaa kuin katsottaisiin peiliin tiiminä. SuomiOW-tiimeissä on ollut kuitekin yleisesti ottaen ihan hyvä meininki.

Overwatch on sellainen peli, josta olen innostunut myöhäisheränneenä vasta kolmisen vuotta sitten, kun ostin pelin tyttärelleni syntymäpäivälahjaksi. Kun tytär kyllästyi, minä innostuin. Pelistä saisi oman ”oikean” esittelyblogauksenkin, mutta kirjoitetaanpas nyt lokikirjan puolella ajatuksia.

Olen aina tykännyt nopeatempoisista ja epärealistisista FPS-peleistä. Counter Strike ja Call of Duty ovat minun makuuni liian hitaita ja tylsiä, vaikka niitäkin joskus olen ohimennen pelannut. Minun pelejäni ovat olleet mm. Doom, Quake, Unreal Tournament, Xonotic (open sourcea muuten), Soldier of Fortune II, Crysis jne., eli sellaiset, joissa ukko juoksee yliluonnollista vauhtia ja aseina on jotain tulevaisuuden vempaimia. Overwatch on tätä kategoriaa.

Top 5 syytä, miksi pelaan Overwatchia:

  • Pelit kestävät 10-20 minuuttia, joten ”aivot nollatakseen” voi milloin vain ottaa 1-2 rundia.
  • 32 erilaista hahmoa, joiden vaikeusaste ja taito- ja asearsenaali vaihtelevat. Itse pelaan pääosin supportia ja tankkia, eli Moiraa ja Sigmaa, mutta viihdyn myös pelatessani Luciota, D-vaa. Joskus yllätän itseni pärjäämällä Soldierilla, Symmetralla, Torbjörnillä tai Roadhogilla. En ole vielä 3 vuoden jälkeenkään opetellut ihan jokaista hahmoa. Pelattavaa siis riittää.
  • Pelissä on hyvät grafiikat. Graffat eivät toki ole pääasia kun muut asiat ovat kunnossa, mutta on mukavaa saada Ryzen/RTX-konestaan kaiken irti niin että FPS on 400+.
  • Pelissä on pelaajia. Overwatch on FPS-peleistä sen verran suosittu, että sillä on tukeva jalansija E-sports -lajina. Pelaaminen ei lopu hetkeen, Blizzard pitää siitä huolen viimeistään Overwatch 2:n myötä.

Menipäs OW-jorinoiksi, mutta eipä näitä lokirjamerkintöjä etukäteen hirveästi tule mietittyä.

Nätti keli, aurinko paistaa lähes kirkkaalta taivaalta. Harmillista, että juuri nyt satun olemaan kipeänä. Juha olisi varmasti lähtenyt taas kiertämään järven. Pitää jättää kuitenkin lenkki välistä ja keskittyä paranteluun.

Pelailu jatkuu. Ehkä uskaltaudun kohta jopa saunaan, kun kuumetta ei enää ole. Kapteeni kuittaa.

Tässä kirjoituksessa on 456 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää