Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Maanantaikasetti

Herään sairaaseen päänsärkyyn. Kuin krapulassa olisi. Se vaihtoehto ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä olen ollut raittiina 575 päivää. Kurkku on edelleen kipeä. Yskittää. Aamukahvin ja Buranan jälkeen mietin avaisinko työkoneita ollenkaan. Päätä särkee niin, että silmissä sumenee. Ei kannata. Ilmoitan töihin, että en sittenkään tee töitä sairaana.

Puolet päivästä menee sängyllä telkkaria tuijottaen. Lounasaikaan palan halusta puuhata edes jotain, joten alan järjestelemään tavaroitani. Vaimo ampuu kuitenkin siivoushaaveeni alas. Herttainen huolehtija, vaikka olen ainoastaan miesflunssassa.

Toisestakin koronatestistä tulee maailman selkein negatiivinen testitulos. Pakko uskoa.

Illalla on ollut parempi olo, vaikka kurkussa on neulasia. Ainakin kipu on muuttunut ärsytysyskäksi. Paranemisen merkkejä. Huomenna uskaltaudun todennäköisesti jo työhommiin.

Päivän korvamatona nostalgisointia New Kids on the Blockin tahtiin. On muuten bängeri. Menneistä haaveilu istuu hyvin tähän ajankuvaan. Toisipa joku vanhat hyvät ajat takaisin. Tai ainakin ne asiat, jotka olivat paremmin.

Tässä kirjoituksessa on 165 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää