Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Laskiaissunnuntai ja tasavallan presidentin valitsemispäivä

Kuusi tuntia unta. Tytär herättää, sitten rouva, joten päätän nousta ylös ”ajoissa”, eli kymmenen jälkeen. Lähdemme pian äänestämään. Kun ensimmäisellä kierroksella äänestin Stubbia, nyt ääneni menee Haavistolle. Jotenkin inhimillisyyttä ehkä enemmän Pekassa ja haluan, että persut ja muut öyhöt saavat pitkän nenän. Ehkä Westendin filosofille löytyy töitä muualtakin. Illalla sitten telkkari auki ja jännittämään.

Perinteiset sunnuntaikahvit sujuvat oikein kivasti, mitä nyt pientä eksistentiaalikriisiä jälleen ilmassa. Perinteinen ajan paradoksi. Kun kirjoitan tätä lokikirjaa joka päivä, mietin miten viikot ja päivät lopulta toistavat itseään. Vaikka variaatioita löytyykin, tämä on 843. päivä, jolloin reflektoin kulunutta päivää ja mietin tulevaa.

Ahdistus pysyy aisoissa, kun ei mieti liian pitkälle. Suunnittelen kuitenkin kaksi viikkoa etukäteen, jotta arkipäivät eivät muutu kaaokseksi.

Vegaaninen Red Velvet -laskiaispulla on aivan huippuhyvä.

Illan kikkailuina Floorp Linuxille ja FediFetcher cron.

The image is a graphic titled "the real luxuries," highlighting simple yet profound pleasures in life. It features a two-column list with illustrations and corresponding text for each item:

"a good night's sleep" with an icon of a pillow and Z's, representing sleep.
"slow mornings" accompanied by a coffee cup icon.
"freedom to choose" symbolized by an open hand with a heart in the center.
"time for fun and play" depicted with an artist's palette and brushes.
"listening to birds singing" with an illustration of a bird on a branch with musical notes.
"long walks" represented by a tree.
"a good book" shown with a book icon.
"favorite home-cooked meal" with a bowl of food.
"colorful sunsets" with a sun partly below a horizon line.
"ability to freely express yourself" symbolized by a flame.
"day naps" with a cloud and moon indicating sleep.
"a good conversation" depicted by two hands in a handshake gesture.

The overall message is an appreciation for life's simple joys, depicted in a clean, minimalist design with blue icons and text on a white background.
Mastodonista bongattua.

Tässä kirjoituksessa on 161 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää