Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Joulu on taas

Aikaisemmat vuoden viimeiset työpäivät ovat kuluneet enemmän tai vähemmän työn touhussa lähes iltaa myöten. Pari vuotta sitten jopa jouluaattona stressasi jokin työasia. En enää muista mikä, mutta töihin se liittyi. Vuosi sitten tein myös viimeisenä työpäivänä iltakuuteen asti hommia. Tänään ei tarvinnut. Töiden lopettelu kolmen ja neljän välissä ja todella hyvä fiilis. Kaikki tehtynä ja hyvä tilanne uutta vuotta ajatellen. Nyt on väkeä tekemässäkin, yksitoista. Joulusomepäivityksen uutiskirjeeseen tulee typo, jonka huomaan vasta lähetettyäni, ja Instagram-päivityksestä leikkaantuu Henrin pää… hups. Enpä jaksa stressata. Pikkujuttuja isossa kuvassa. Olen vain ihminen minäkin.

Töiden jouluostoksille. Kohtalon ivaa, että koko ajan meinaa tulla lunta tupaan kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti, mutta selviän ostoksista ilman suurempaa paniikkia. Hamstraan hieman liikaa jouluruokia ja jouluherkkuja, mutta jospa nyt kerran vuodessa. On ihanaa, kun ei tarvitse laskeskella rahojaan. Kolmea erilaista lihaa ja useampaa lajia suklaata, kuin mikäkin porvari.

Myräkkä yltyy yltymistään, joten tilaan taksin. Ylellisyys tuntuu hyvältä. Tähän on varaa ja olen ansainnut tämän kaiken.

Mahtava tunne olla lomalla. Nyt saa levätä.

PS. Jannen kirjoitus riemastutti tänään. Aion koittaa ensi vuodelle omaa rytmiäni myös arkeen. Uni toimii parhaiten jossain 01-09 välillä.

Tässä kirjoituksessa on 224 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää