Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kiinnostaako saada reaaliaikainen ilmoitus uudesta tekstistä? Liity Rollen tekstit Telegram-ryhmään!

Tottakai!

Järki

Sotaa joka tuutista. Ei jaksaisi. Kuulemma pitäisi kiinnostaa. Monen mielestä esimerkiksi Halonen teki virheen, koska erehtyi tweettaamaan jotain positiivista omasta elämästään. Tulee mieleen Stubb, joka sai runtua kuntoilutweetistään vuonna 2014 Ukrainan ja Venäjän välisen kriisin ollessa viimeksi pahasti päällä. Kirjoitin tästä tuolloin mielipidekirjoituksen otsikolla ”Rollemaa Vihaajat vihaa, meitsi vaan takas twiittaa”. Hieman jotenkin henkisesti väsynyt olo tästä kaikesta. Ensin korona, sitten sota, mitä seuraavaksi?

Se maailman menosta. Oma maanantaini on kulunut perinteisesti: Aamulenkin kautta töihin. Toimistolla on tänään vain kolme, loput lomalla tai etänä. Mukavan rauhallinen, erilainen työpäivä. Kotona siivet Air fryerissä. Sitten aivot nollille Overwatchissa.

Torstaina olisi vuorossa minun ”talvilomani”, kaksi päivää. Lähden lomaa viettämään äitini luokse pikkukylään sadan kilometrin päähän. Otan rauhallisen poikani mukaan. Aion olla vain, lukea kirjaa, katsoa elokuvaa, ehkä vähän ulkoilla. Ei mitään kummempia suunnitelmia, eikä tarvitsekaan.

Tuntuu, että viisautta on keskittyä omaan elämäänsä ja tähän hetkeen, jotta pysyy edes jotenkin järjissään.

Tässä kirjoituksessa on 180 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 34-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää