Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Hei kuuraparta

Pöydällä odottaa iso kasa valokuvia. Kaivoin kaapista isän tiluksilta löytämäni valokuva-albumit ja muut irtovalokuvat, jotka pitäisi lajitella kansioihin. Kun kuvat ovat kansiossa, digitoin PhotoScanilla niistä parhaat talteen. Heti kuvien pöydälle ottamisen jälkeen muistin, miksi tätäkin hommaa sanotaan ”ikuisuusprojektiksi”. Jos kuvakasa ei huomisen jälkeen häviä pöydältäni, sullon albumit kuvineen takaisin kaappiin.

Kello herätti yhdeksältä, vaikka olin raottanut silmiäni jo joitakin aikoja aikaisemmin. Luonto kutsui, kirjaimellisesti. Aurinko paistoi jo aamulla ilahduttavan kirkkaasti. Neljä kerrosta päälle ja ulos kävelylle. Järvi tuli kierrettyä papa-Lain kanssa. Oikein leppoisa tunnelma, eikä haitannut yhtään, vaikka parta vähän jäätyi.

Jotkut kävelivät jo jäällä. Minusta se ei ole järkevää, sillä jää on vielä ohutta ja petollista. Edes Apetor ei pelastunut.

Mietteet saunassa, vaimon ituhippisapuskaa kitusiin ja valokuvia lajittelemaan.

Iltapäiväkahvit.

Päivän varsinainen kirjoitus:

Tänään sanoja tuli plakkariin 1271.

Tässä kirjoituksessa on 173 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää