Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ensimmäinen kofeiiniton päivä

Yön hiljaisuus ja pimeys. Tuijotan kattoa. Olen pyörinyt sängyssä melkein yhdeksästä asti, kuusi tuntia. Miksi en saa nukuttua, vaikka olen äärimmäisen väsynyt?

I’ve been asleep in the driver’s seat
I’ve been lost in my head for weeks
Tryin’ to find what it is I need
Too god damned tired to sleep

The Midnight – Gloria

Päätän vieroittaa itseni kofeiinista. Kahvia, Coca-Colaa ja Energiajuomia on tullut vedettyä jostain syystä ihan huomaamatta niin, että päiväsaantiannos on ollut jo pidempään runsaammanpuoleinen. Kahvia heräämisen jälkeen, pari kuppia perään, vähän ennen lounasta ja lounaan jälkeen. Kotona pelatessa Bangia. Ei mikään ihme, että se näkyy lyhyempinä ja huonolaatuisempina yöunina sekä kasvavana ahdistuksena.

Siispä, maanantai olisi täysin kofeiiniton päivä. Kokeilen olla ilman pari viikkoa ja katsoa miten se vaikuttaa.

Olemme ottaneet tavaksi tästä maanantaista eteenpäin tavata yrittäjien porukalla maanantaisin kahdeksalta. Se tarkoittaa minun kohdallani kuudelta heräämistä alkavaan viikkoon. On yllättävän helppoa kiskoa itsensä ylös, mutta väsymys iskee aika pian nousemisen jläkeen. Ilman aamukahvia on vaikeaa olla.

Aamulenkistä saan hieman virtaa, mutta oleellinen puuttuu. Toimistolla nokkaan tuoksahtaa kahvipapu heti aamutuimaan. Lounaan jälkeen iskee heti päänsärky. Tunnistan jomotuksen samanlaisena kuin mitä on ollut joinakin viikonloppuaamuina, jolloin olen jättänyt kahvikupilliset väliin.

Kotona iskee täydellinen energian loppuminen. Silmät meinaavat sulkeutua väkisin jo viideltä iltapäivällä. En meinaa jaksaa mitään. On pakko mennä pötkölleen, katsomaan jotain super-kiinnostavaa telkkarista, jotta pysyisi hereillä. Taidan mennä tänään aikaisin nukkumaan.

Olen selkeästi kofeiiniaddikti, joka kärsii nyt vieroitusoireista. On aika päästää irti. Katsotaan millaisia vaikutuksia tällä on ja jos pärjään ilmankin, voisi miettiä, jos luopuisin kofeiinista kokonaan. En koskaan sano ei koskaan, mutta aika näyttää. Ironista on, että postiluukusta on juuri saapunut uusi erä Caffi-papuja.

Tässä kirjoituksessa on 318 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää