Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Elämä

Kuuntelen Jyrki Kasvin omaelämäkertaa samalla kun juoksen pitkän matkan lenkkiä. Kasvi aloitti ASP-tilille säästämisen hyvin nuorena. Se saa miettimään omaa elämääni. Ehkä olisin asunut jo hyvän tovin omassa töllissä, jos asiat olisivat menneet putkeen.

On kuitenkin turha jossitella sitä, että kuinka monta vuotta elämästään on heittänyt ”hukkaan”. Koen, että ilman tapahtunutta, en olisi tällä tiellä. Tästä juurisyystä pidän Takaisin Tulevaisuuteen -elokuvista. Ainoa oikea teoria ajan kulusta.

Olen säästänyt ASP-tilille nyt vasta alle vuoden. Tällä kertaa tosissaan. Joskus taannoin jouduimme tyhjentämään asuntosäästötilin rahapulassa. Se harmitti. Nyt olen onneksi ollut jo yli vuoden ulkona velkakuopasta. Tällä kertaa pysyvästi.

Kymmenen kilometriä taittuu leikiten. Lenkin päälle sauna. Mietin lauteilla, että elämässäni on aika moni asia hyvin. Kirja- ja musaprojekti ovat edelleen takaraivossa ahdistamassa, mutta juuri nyt tykkään että ne ovat jäissä, sillä haluan keskittyä yhteen isompaan asiaan kerrallaan. Se yksi asia on hyvinvointi, joka pitää sisällä oman, perheeni ja yritykseni hyvinvoinnin. Minusta tuntuu, että hyvät ajat ovat edessä. Tämä on vasta alkua.

Tässä kirjoituksessa on 193 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää