Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ekosysteemitön

Vaikka pidänkin järjestelmäriippumattomuudesta ja omistan laitteita kaikilla alustoilla, olen viime aikoina hurahtanut erityisesti Applen ekosysteemiin. Löytyy iPhone, Macbook Pro, AirPods Pro. On se vaan niin kaunista. AirPods Pro:t ovat olleet sängyn jälkeen paras ostos koskaan. Suorastaan hymyilyttää lenkillä.

Apple tai ei, näin visuaalisena suunnittelijaluonteisena ihmisenä olen muutenkin tottunut tekemään kaikesta nättiä. Linux alkaa olla oletuksena jo kaunis, mutta pienellä tuunaamisella se on vielä kauniimpi.

Ei oikeastaan ole enää asiaa, jota ei Linuxilla voisi tehdä. Kotona vietän 90% ajasta Linux-koneella, enää ainoastaan pelaan ja teen musiikkia Windowsilla.

Pop_OS! Linuxilla voi kuunnella Apple Musicilla käyttämllä Cider-sovellusta. Puskee musat toki myös Last.fm:ään.

Kuvankaappaus Pop_OS Linux työpöytäympäristöstä ja Cider-musiikkisovelluksetsa.
Kuvankaappaus Linux-työpöydästäni.

Vielä tämän päivän offline. Loma on ollut äärimmäisen rentouttava, vaikka olenkin koodannut melkein joka päivä ja käynyt juoksulenkillä joka aamu. Päiviä määrittelee sellainen tietynlainen seesteisyys, saa olla vain eikä tarvitse miettiä sen kummempia. Aivot lepää.

Ensimmäinen yö nukuttu uudessa sängyssä ja selkä on hieman jumissa. Mutta kuulemma menee viikkoja, ennen kuin uuteen tottuu. Mukavaa perjantaita sulle!

PS. Ai niin. Olen kokeillut lukuisia hengittelysovelluksia ja avoimen lähdekoodin Breathly on ilmaisista paras. Kuitenkin ominaisuuksiltaan ja monipuolisuudeltaan Breathwrk lähti nyt kokeiluun. On pakko saada arkeakin tasapainoon, ehkä muunmuassa tämän kautta.

Tässä kirjoituksessa on 223 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää