Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Datan validointia

Herään. Kerrankin unisyklin mukaan toimiva herätyskello toimii.

Otin eilen unen seurantaa varten käytöön kaapista puhelimeksi vanhemman, takalasiltaan hieman risaisen OnePlussan, jonka sonar toimii paremmin kuin uuden OnePlus 8T:n. Olen yrittänyt selvittää sitä miksi uusi puhelin nauhoittaa puolet yöstä nollaa, mutta tuloksetta. Edellinen Nord-malli toimii mainiosti.

Olen käyttänyt samaa unisovellusta 10 vuotta, vaikkakin aikaisemmin ultraäänellä toimivaa ominaisuutta ei ollut saatavilla. Sen tultua käyttöön pari vuotta sitten, en ihan heti halunnut käyttää älykästä herätystoimintoa, joten en huomannut puhelinmallien ongelmia.

Unen nauhoituslaitteella ei ole väliä, koska tiedot synccaavat pilveen (Google Fit) ja sitä kautta muihinkin appeihin (Health Mate, Fitbit), joten näen tiedot pääpuhelimessani, vaikka yöpöydälläni makaa nukkumisen ajan aivan eri laite.

Unen seuranta toimii nyt kuin unelma.

En tarvitse Ouraa tai muuta erillistä sormessa tai kädessä pidettävää aparaattia unen seurantaan. Fitbitiäni en ole koskaan osannut pitää öisin, se painaa ja häiritsee nukkumista. Sitä paitsi jostain kumman syystä missään laitteessa, älysormuksessa tai unimatossa ei ole sitä tärkeintä, eli älykästä herätystoimintoa. Mitä tekee seuraamallaan datalla, jos sitä ei hyödynnä mitenkään?

Tänälauantaina nousen skarppina pystyyn puoli kahdeksalta. Aamurutiinit lähtevät käyntiin puoliautomaattisesti: Sängystä ylös, ei torkutusta, hampaiden harjaus, aamun punnitus, treenivaatteet päälle, vesilasi, vitamiinit, kalaöljy ja sinkki, 2-3 kilometrin lenkki, aamupala, aamukahvi.

Kahvi maistuu hyvältä. Artisan Cafén Kagumoini PB:tä mukissa.

Kahdelta Fonumiin. Heiltä jäi puhelimen takalasin oikealle puolelle parin millin rakonen viime asennuskerralla. Pääsenpähän taas lukemaan ja rauhoittumaan kahvikupillisen ääressä ilman elektronisia laitteita.

Tästä lauantaista tulee hyvä päivä.

Tässä kirjoituksessa on 280 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää