Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ainakin puolet hyvää

Aamulla vien pojan ADD-kyselyt perheneuvolaan. NEPSY tai ADHD ei minusta kuulosta meidän lapselta, mutta saa nähdä miten tämä etenee.

Palaveripäivä pitkästä aikaa. Jotenkin sitä osaa arvostaa asiakkaiden tapaamista livenä ihan eri tavalla, kun on tuota globaalia pandemiaa ja kaikkea. Jutustelua siitä mites korona teillä ja mites korona meillä. Palaveri menee hienosti.

Otan tänään tarkoituksella vähän rennommin, sillä viime päivät ovat olleet aikamoista tykitystä.

Töistä tullessa käyn hakemassa kestokahvitilaukseni Postin automaatista ja suuntaan seuraavaksi DHL:n automaatille. DHL:n automaatit ovat aina olleet aivan susia. Ensin syötät liian pitkän koodin, sitten nimesi, sitten koitat suhrustaa sormella jonkinnäköistä nimikirjoitusta, joka ei meinaa millään mennä perille.

Kahdenkymmenen yrityksen jälkeen en edes yritä saada itseni näköistä nimmaria aikaan, vaan suherran vaan jotain kunhan menee läpi. Näissä näytöissä tuntuu muutenkin olevan aina kosketushäiriö, eli piirtäminen aiheuttaa pitkiä poikkiviivoja. Välillä lähes mahdotonta saada nimmaria taululle. Vihdoin nappi kuitenkin aktivoituu ja pääsen navaamaan luukun. Luukussa on Fitbit, jonka aion unboxata illalla. Tästäkin taisin mainita eilen.

Illalla poika pyytää ostamaan Minecraft Realmsin Microsoft Storesta. Kiroilen, kun maksu ei mene läpi. Jotain kryptisiä store-erroreita. Virhe viittaa siihen, että Region olisi jotenkin eri Minecraft appissa verrattuna siihen mitä se on Microsoft Storessa.

Ei auta, vaikka kaikki asetukset ovat Suomessa, silti aina tulee dollarit ja virhe, että maksua ei voi tehdä jenkkien storessa. Kirjautuminen ohjaa nettiselaimeen, profiilin muokkaus ohjaa Xbox-tilille. Sekavaa paskaa, alkaa hermo kiristyä. Vaikka tähän asti on ollut niin hyvä fiilis koko päivän nyt kaikki on pilalla. Yritän kaikkeni puolitoista tuntia ja lopulta luovutan. Saa poika olla ilman Minecraft Realmsia. Pitäköön Microsoft tunkkinsa.

Nyt ruokailen ja hengitän.

Huomenna on perjantai.

Tässä kirjoituksessa on 303 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää